onsdag 29 juni 2016

Onsdag 29 juni 2016. En liten kortisblogg i kväll också! Audiologen,Promenad på stan, Jordgubbar och mycket mer.I

Också i vardagsrummet växer rosorna utanför fönstret så det behövs inga krukväxter för vackrare än så här kan det knappast bli.
I kväll har jag så ont i benen. Undrar varför. Kanske vet jag svaret när jag skrivit färdigt dagens blogg. I dag har jag verkligen slösat med tiden. Jo jag vet att pensionärer FÅR göra det , men jag gillar't inte.

Färdtjänst tog mig till Audiologen. Chauffören, från Irak hade varit många år i Sverige. Han hade dåligt uttal och jag tränade honom på ett par ord, som var svåra för honom att uttala.
Han berättade att han fått gå bara två månader i svenskundervisning för sedan fick han jobb och han umgås inte så ofta med svenskar. Han var medveten om sitt dåliga uttal och önskar att han fått längre tid i skolan.

Hos Audiologen är det ingen stress utan frågor och svar hinns med. Jag är så förvånad över allt som görs bara genom knapptryckningar på en dator. Hon fick av mej veta att jag plockar ur hörapparaterna när jag är hemma. Hon sa: "Ja men jag ser här att du använder dem i snitt 14 timmar pr dag." Hur i all sin dar???? Hon log åt min förvåning och sa att så är det bara. Det finns viss förbindelse....

Jag tog buss till Järntorget.Ville köpa jordgubbar. Fanns inga där. Fortsatte Storgatan framåt. Så länge sedan jag var på stan utan att ha bråttom. Utanför en affär stod en ung kille, invandrare, och sålde jordgubbar.  En kvinna i 40årsåldern stod och pratade med  honom. Hon var så engagerad och med de erfarenheter jag hade från min taxiresa så trodde jag att hennes uppmaning:" LÄS, gör det! " gällde att lära sig svenska språket så jag nickade bifall och sa också:"Ja GÖR det!"
Nu tog det hela en annan vändning. Det visade sig att hon var något av Gatuevangelist och det var inte  svenska språket det gällde utan hon hade tagit reda på om han hade någon Bibel, något han inte hade. Ville han ha en på svenska eller på arabiska? Han sa att han önskade en på franska eller svenska.
Joodå det skulle hon ordna och komma tillbaka med en sådan. Jag fick en CD med tal på flera språk. Hon frågade om inte jag hade en bibel på franska att ge killen med jordgubbarna. Nej tyvärr ,det hade jag inte.
Jag blev lite nyfiken av hennes stora engagemang för att tala om Jesus och frågade om hon kanske var med i någon kyrka. Jo hon gick både till Sörbykyrkan och till Syrianska församlingen, Mariakyrkan. En ganska stor församling i Örebro.

När hon gav mig Cdskivan så sa hon att hon får material gratis från Svenska Bibelsällskapet.
Märkligt nog fick jag i går ett brev just därifrån där de berättade om sin verksamhet och om att de var tacksamma för ekonomiska bidrag. Jag berättade detta och sa att jag tänkt skicka en slant. " Ring dit och be dem skicka inbetalningskort " blev uppmaningen.
" Det var ingen slump att du och jag skulle träffas här", sa hon och fortsatte framåt med sina fyra plastkassar med kristen litteratur. SÅ roligt att träffa en "Eldsjäl", som älskar Jesus.
" Du förstår, " sa hon "vi måste ut med Evangelium för om vi inte gör det NU så kan det vara kört.
Glad vandrade jag hemåt. Tog en sväng förbi Elsemarie och Lasse, lagom för att få lunch där och skjuts hem av Tobias och hans trafiklärare.

En runda på tomten med sekatör, fick en del rotskott att försvinna och en stor mängd kirskål!!
Sådärja! Nu vet jag varför jag har ont i benen! Men ack vad det gör ont i hjärtat när jag märker att jag är trött av 1½ timmes trädgårdsarbete . För ett par år sedan kunde jag hålla på i flera timmar!
Jag säger som min mamma:" Det är inte roligt att bli gammal." Ändå har jag ju en del färdigheter i behåll så klaga ska jag inte!!!
 Sov gott, alla vänner! Vi hoppas på en fin dag i morgon. Då ska Alfons ut på sin första "promenad" runt, runt, sedan Lasse lagt ut vandringsleden för den fina Alfons.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar