tisdag 31 maj 2016

Måndag 30, Tisdag 31 maj 2016.Vilken dag, så solig och varm! Äkta sommardag!

När döttrarna och jag var på Mallorca så var det, har jag hört, sådana här fina dagar.
Jag har inte varit ute fast jag borde så ha varit med tanke på trädgården.
Men i morgon, i morgon!! I dag har jag kollat mina anteckningar mot Bankens och se siffrorna stämde! Då var det lite sent att gå ut i trädgården för jag hade inviterat min syster till eftermiddagskaffe med tanken att vi skulle göra slut på Morsdagstårtan tillsammans. Hon kom och vi bestämde oss för att sitta i vardagsrummet, där det var svalare än på altan!!!

Tårta och kakor återbördades snabbt till kyl och frys för IngaMaj hade en liten burk med hembakat knäckebröd, mjölfritt, med sig. Bad om en smörklick till detta och så var kafferepet i full gång. Själv tog jag en bit av kaffelängden och avstod både tårta och kakor.

Man kan ha roligt bara av att prata och dricka kaffe utan kaffebröd.
I dag har jag fått två nya böneämnen. Båda dessa var vänner som var för sig mådde dåligt i själen. "Kom hit och hälsa på någon dag sa jag till den som bor här i stan. "Nej men be för mej! Jag mår så dåligt psykiskt", blev svaret.
Jag är så tacksam för att det finns en Gud, som bryr sig. Den mest nedgångna, utsatta, sörjande , förtvivlade och gråtande lilla människa, som, troende eller inte, ändå vill ha Guds hjälp kan få uppleva ett Guds ingripande i en svår och omöjlig situation. "Han är ej långt borta från någon av oss" står det i Bibeln.

För Gud är allting möjligt. Vi är alla lika inför Honom. Hans gränslösa kärlek räcker till för oss alla. Men, jag har sagt det förr, och jag säger det igen: Gud tvingar ingen att närma sig Honom. Vår fria vilja respekterar Han. Alltid! Men OM vi vågar ett försök så finns Han där!!
Var gärna med och be för de här båda vännerna,som ej vet om varandra men
 båda är i behov av  Guds hjälp!

Från trädgården kan rapporteras att jag i dag sett det första lilla, lilla ämnet till en vindruvsklase.
I morgon tror jag att några potatisar ska ner i jorden. I övrigt är jag mycket sparsam med att så och sätta. Går ej att förneka att åldern medverkar till det minskade intresset för trädgårdsarbete.

Gårdagen hade jag två matgäster här och jag fick skjuts till Träningen.
Väl där satte jag mig på en bänk innanför ytterdörren och bara fick en känsla av att jag inte skulle orka med träningen. Jag fattade ett raskt beslut att ta en promenad hem och så blev det.
Ett telefonsamtal från en glad familjemedlem gjorde också mig glad och med detta i sinnet somnade jag gott.
Nu ska jag också i kväll glad somna för att i morgon bittida tidigt hämtas till Karla Vårdcentral där jag ska träffa en sjukgymnast angående mina nackbesvär.

Sven har i dag hämtat mina älskade inneskor hos skomakaren och kom hit med dem. Jag har det så bra! Alla är så snälla och hjälpsamma! Så glad jag är för denna varma, soliga dag! Må det vädret få fortsätta hela veckan!! Sov Gott alla vänner!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar