fredag 20 maj 2016

Torsdag 19, fredag 20 maj. Ännu en rolig dag, som bjöd på både solskenoch regn.

Torsdag hade jag tid på Vårdcentralen. Dit kan jag promenera. Jodå nu var såret läkt. Kanske  lite ömt  några dagar ytterligare men nu var det bra! Tack för det!

Linn ringde från Malmö. Det blev ett långt samtal, som det blir då man samlat ihop ett tag.
Lasse kom och klippte gräs så länge batteriets laddning räckte. Nu är den gamla elektriska gräsklipparen åter i bruk medan Alfons tar igen sig medan han  väntar på att bli nerpackad i lämplig kartong och återbördad till den fabrik han en gång kom ifrån. Tyvärr är den ursprungliga kartongen inte kvar eftersom jag mottog Alfons utan kartong. Jag har vissa misstankar vad gäller vem som kan ha slängt kartongen innan Alfons hamnade i min trädgård men nu är det som det är och jag letar på vinden bland alla mina sparade kartonger. Förhoppningsvis finns någon som passar i storlek!!

Fredagen började med att jag vaknade klockan halv sex och kom ganska snart på benen. Tack för det, Gud! Tryckte på Radio P1 där Morgonandakten just börjat. En sjukhuspräst från Göteborg talade så bra och den fina sången:" O låt mig bära ditt budskap Herre" osv. sjöngs som körsång.

Jag mår ganska bra men har problem med nacken, som gör mig illa.
På TVNyheterna berättas om ett flygplan på väg från Paris till Kairo, som störtat i Medelhavet med 66 personer ombord. Flera länder hjälps åt att leta efter spillror och i kväll berättas att sökandet givit resultat. Någon orsak till kraschen har man ännu ej kommit fram till. Terrordåd kan tänkas men eftersom ingen trätt fram och sagt att de tar på sig skulden så blir man tveksam vid bedömningen.
Så sorgligt alltsammans. Sörjande samlas nu i Kairo och i Paris.

Vid jultiden föddes tvillingarna Wilma och Edvin, syskon till Anton och Thea med föräldrar Jonas och Jenny. I dag tog hela familjen flyget från Örebro till Mallorca där Jennys föräldrar skulle möta upp och de alla ska ha en skön vecka i solen. Skönt för dem!!!

Som jag tidigare berättat så lyxar jag numera till mig med besök hos min fantastiska hårfrisörska, som gör mig så hållbart fin. I dag var det dags igen!

Fram på eftermiddagen hämtades jag av Sven, Maria och Kristin till Lundhagskyrkan där det är cafe med hembakat varje fredag. Så mysigt! Ack vilken stor, härlig bit Gräddtårta med jordgubbar jag bjöds på till det goda kaffet. Här träffas vänner några eftermiddagstimmar.För min del var det extra roligt att också Bernard, Lydia och deras tre barn, Aline, Alfred och Amelie fanns där. Så bra att de bor i stan numera. Och nära till farfar och farmor.

 Dessutom fick jag en lång pratstund med min vän sedan många år, Eva Sturve. Hon hade en del att berätta, som jag funderat över ett antal år. Ett levnadsöde som berörde oss båda djupt en gång i tiden. Nu fick jag svar på en del frågor jag närt under flera år. Fast vi bor i samma stad blir det ej att vi träffas så ofta och i alla fall blir det ej tillfälle  att föra så långa långa samtal, som vi i dag tillät oss.

Till min fasa upptäckte jag i morse att jag försummat att baka bullar efter hemkomsten från Mallorca.
Därför passade det så bra att Sven köpte några stora, goda bullar till mig. Nu har jag bulle till kaffet i morgon bittida, så viktigt för mig att börja dagen med. Ingredienser finns hemma så jag kan baka flera i morgon.
Elsemarie och Lasse ska i morgon åka till Borensberg på 50-årskalas. De börjar bli till åren nu, de som gick i samma klass i Bergvallaskolan i 9 år. Vilken sammanhållning som präglade dem. Deras älskade lärares betydelse ej att förglömma. Jag har i tidigare blogg berättat om den där speciella "flocken"

Då jag i morse vaknade tidigare än jag brukar så kräver mitt välbefinnande att jag nu går till nattens vila tidigare än jag brukar. Balans kan det kallas.

Tacksam till Gud, som vakar över oss sina älskade barn, tar jag mig friheten att somna utan att ha utfört de sysslor jag hade planerat för kvällen. Jag är expert på att lämna till morgondagen det jag ej har lust att göra i dag!!!

Ute vräker regnet ner och har länge så gjort, men det är visst ett efterlängtat regn för den torra marken, har jag fått veta. Så OK  då!
Fick just veta att Filip har från Göteborg anlänt för att besöka sin hemstad över helgen. Då kan det bli en liten träff måhända!
Nu säger jag GOD NATT till er, alla vänner! "Forntiden" hoppar jag över även i kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar