torsdag 5 maj 2016

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, 2,3,4,5 maj 2016. Livet är omväxlande.

Måndag hade jag tid på Vårdcentralen för såret på foten. Bättre var det men inte bra.
En Socialsekreterare ringde ang. Amer. Skulle höra av sig till honom ang bostad.
Elsemarie åkte till Kalmar med andra rektorer från vuxenutbildningen. Ska vara borta ett par dagar
Amer fick besök av ett par kompisar.
När de gått hem kom Amer ut i köket . Klockan var då över 22.00.
Hade jag möjligen någon kycklingbröstfile´ , ris och djupfrysta ärtor? Ris fanns . Kollade det övriga . Joodå det fanns kycklingbröstfile´ i frysen.Frysta grönsaker också.
Men till vad så dags på dagen? Jo en lärare hade smsat att de skulle ha det nästa dag. Jaha och till hur många? Svaret var 16. Hoppsan! Men var det bara Amer som skulle stå för allt? Neejdå!  De andra skulle också ha något med sig. Han satte igång med att röra riset i olja, sätta till vatten och curry, stekte kycklingen, som han tinat i vatten. Jag hjälpte bara till med att hacka lök. Frågade om det var OK att jag gick till sängs. Joodå, han skulle fixa det själv. Nog undrade jag lite ang denna festmåltid men allt verkade ju OK.
Nästa morgon fanns en stor form inlindad i aluminiumfolie. Han fick låna en stor väska och gick till bussen.

Senare på dagen kom han hem i sällskap med sin bror, som sedan han fått uppehållstillstånd fått ett rum med del i kök i kollektiv i Vivalla, samt sina två kompisar.
All mat han lagat kvällen innan hade han med hem och delade upp till sina gäster. Tydligen var det något missförstånd beträffande maten för eleverna hade bjudits på tårta!!!Språkförbistring???

Onsdagen blev den dagen då Amer lämnade sitt rum och mej och tillfälligt, genom Socialjourens försorg flyttade in på ett hotell där andra invandrare finns. Där får han bo ett par dagar. Sedan ordnas det något annat åt honom medan han fortsätter att vänta på den där lägenheten, som han drömt om sedan han kom till Sverige. Jag var ännu en gång på Vårdcentralen för att kolla foten. Fick med ett par dagars behandlingsgrejer för nu ska jag åka på semester en hel vecka.

I dag är torsdag, Kristi Himmelsfärdsdag och jag har haft min kommunala städare här.
Jag har bakat bullar och tvättat. I morgon åker jag på solsemester just när sol och värme kommit till Sverige.  Men det ska bli vilsamt att slippa matbekymmer och så behöver man nog lite omväxling ibland. Jag tror att man mår bra av det. Som vanligt åker jag i sällskap med mina tre flickor. Sonen Sven åker på utlandssemester med sin Maria.
Undrar hur det blir med bloggandet. Det kanske blir ett sammandrag då jag kommer hem om en vecka. Har i kväll pratat med Linn i Malmö. Hon hostar och är så förkyld. Så roligt att växla några ord med henne.

Nu säger jag GodNatt och går till sängen. Tacksam för att vi har en Gud som kan göra mer än vi kan bedja eller tänka, som det står i Bibeln och som vi får uppleva nu och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar