söndag 22 maj 2016

Söndag 22 maj 2016. Lugn och stillsam dag skulle man kunna säga omdagen som nu tar slut.

Syrenen blir allt större för varje år.
En del dagar är bara så där tysta och sköna.  Jag kan tillåta mig att bara göra ingenting.

Ett telefonsamtal kungjorde att Lennart tänker putsa mina fönster i morgon. Detta  gjorde att jag tog itu med att slutgiltigt packa upp allt ur resväskan efter trippen till Mallorca, som avslutades förra fredagen. Nu ska väskan ner i källaren. Jag avskyr att packa upp efter mina resor.

Ibland, förresten ofta, behöver jag en liten puff för att komma igång. Fast jag måste säga att jag varit ovanligt trött efter den senaste resan. Lite snuva och halsont också så det har varit skönt att ha möjlighet att ta det lugnt.
I morgon har jag två matgäster och ska sedan till träningen.

I år har jag ej sått några tomater. Ska, när solen kommer åter åka iväg och inhandla blommor till altan. Visst borde jag ha påtat ner några potatisar bara för att det är så roligt att ta kastrullen med ut till täppan och ta upp lagom mängd för en lunch när de väl blivit klara.

I kväll är Linn på väg till Växjö för att under ett par dagar " gå bredvid" vad gäller sommarjobbet .
Sebastian är på väg från Stockholm till Malmö i sällskap med sitt basketlag och åker till Växjö för arbetsintervju på tisdag.  Jag bad Linn att smsa när hon kommit fram till Växjö i kväll. "Ränderna" går aldrig ur  tycks det.

Trots att jag läste i bipacksedeln om alla biverkningar som den nya medicinen kunde medföra så har jag nu börjat ta den. Morgon och kväll. Det där med kväll underlättas av att jag fått ännu en dosett av Kerstin . Just för kvällsmedicineringen. Den ligger vid sängen. Morgonmedicinsdosetten på köksbordet.
På Facebook finns ibland vädjan om förbön av en del vänner, som behöver Guds hjälp mera påtagligt och det är många som skriver att de är med och ber. Det är så roligt att se att det finns så många som tror på att bön till Gud kan förändra. Nyss var det ett sådant böneämne då många ville vara med i bön.

 De flesta namnen är för mig helt okända men det är förunderligt med den kristna gemenskapen, hur den bara finns där!! Många skriver bara "BER" och det räcker för att den som vill ha hjälp i bönen ska fyllas av förväntan för Gud lyssnar och handlar. Ibland dröjer det med svaret men vi fortsätter att be och GUD sviker aldrig. Ett liv i gemenskap med Gud är ett spännande och intressant liv!

I morgon blir en ny vecka, som jag inte vet något om men det blir nog en vecka då jag får mer energi och kan komma igång med en del som väntar på att bli gjort.  Jag ler mot den dag som kommer!!!
SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar