söndag 29 maj 2016

Lördag 28 och söndag 29 maj 2016. Trevliga besök båda dagarna. Mors Dag också!

Så blev det Mors Dag i år igen! Festmåltid kom de med och en skål med Bigarråer. Fina rosen fick jag i går.
Just nu börjar Agenda i TV. Partiledardebatt!
I kväll väljer jag att skriva blogg i stället för att kolla Agenda i TV. Jag kommer att få se sammandrag.
Nu ska jag berätta om lördagen först. Mina barns kusin Christina Strandberg med  make Johan kom på sin resa från Oslo till Stockholm på lite eftermiddagskaffe. Det blir ej så ofta vi träffas men tack vare FB så har vi ändå en viss kontakt och jag blev så glad när jag fick sms att de tänkte ta sig tid att komma hit och hälsa på gamla faster.  Deras son Erik, också han, som en del andra i släkten, musiker och deltog med sin musik i något stort arrangemang i Oslo varför föräldrarna åkte dit för att vara med.
Sedan de lämnat mej så kom Amer för att hämta ett par brev som kommit hit med posten. Hans nuvarande adress fick jag ej veta men han sa att han hittar dit och därmed lät jag mig nöja. Postadressen är en annan.

Jag kan ej göra något för att han ska få lägenhet med förstahandskontrakt. Jag är glad över att jag kan be för honom och hans framtid. Om tre eller fyra år kan han ha ett svenskt pass och det ser han fram emot. Då kan han resa hem till Förenade Arabemiraten utan risk för att bli skickad till Syrien.
Såg i kvällens rapport att ytterligare olyckor skett på Medelhavet där transporter av flyktingar ökat. Det är så sorgligt alltsammans och man känner sig så maktlös.

Jag återgår till lördagen. Jag ringde till min vän Inga,som kom hit på nolltid.
Vi fikade och pratade.  Som jag tidigare berättat så var det vi som fick direktkontakt då vi satt bredvid varandra på bussen här i stan. Vi tycker båda att det är ganska dråpligt och skrattar tillsammans åt detta vårt första sammanträffande.

Efter lördag kommer söndag och i dag Mors Dag.  På Facebook kunde jag i morse läsa följande, som Elsemarie skrivit:"Älskar att Tobias kommer in och uppvaktar på Mors Dag iklädd solglasögon. Detta för att inte riskera att inte kunna somna om efter uppvaktningen."
"Hahaha! Heja Tobias"!kunde jag ej låta bli att skriva!

Att Sven och Maria var här med blommor i går och sedan åkte till Stockholm berättade jag i går.
I dag klockan 13.00 kom de tre återstående barnen, med bihang. Blomamplar till altan, enligt gammal god sed. Sedan dukades det i vardagsrummet upp en läcker måltid bestående av Potatissallad, grönsallad, Legymsallad,Skagenröra och vinmarinerad Casseler förutom rostat vitlöksbröd. Stinas Fläderblomssaft och Bubbelvatten passade bra som dryck innan kaffe och Operatårta avslutade den läckra måltiden. Medan måltiden intogs löstes många kommunala frågor av de tre systrarna, som är väl insatta i chemaändringar, konsulter hit och dit och mycket mer. Ganska roliga samtal, faktiskt.

När samtliga avlägsnat sig var allt bortplockat, rummet återställt, disken avklarad och allt i sin ordning, allt detta utan min medverkan! Oj vad jag njöt. Kerstin skulle jobba extra i kväll och åkte direkt dit.
Vilken trevlig Mors Dag jag fick. Jag kan ej med ord uttrycka hur tacksam jag är över att jag fortfarande är så frisk att jag kan vara med och njuta av sådana här stunder tillsammans med de mina.
I övrigt kan berättas att Kristin skickar fina bilder på FB från Visby. Så roligt att få följa med lite på hennes resa.
Hennes kusin, Kristian åkte i Fredags till Sydkorea och kommer åter till Sverige i morgon. Också han ute och spelar. Jag tror att det för hans del rört sig om endast EN konsert.
I Stockholm är Sven och Maria med på barnbarnets dansuppvisning i dag igen.

Nu ska jag se lite på TV, sedan be för böneämnen från Facebook innan jag tackar Gud för allt gott och alla, till synes små, men ändå bönesvar, jag fått här hemma i dag, visande Guds intresse för sitt älskade barn, som jag är så glad över att få vara.

Sov Gott, kära vänner! Gud sviker aldrig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar