onsdag 25 maj 2016

Tisdag 24 maj 2016. SOL och värme. Konsert i Hardemo kyrka med kör från Kävesta Folkhögskola.Så här blev dagen

Sven ringde. Ville jag åka med till Maxi? Jag skulle hämtas tidigt för på tisdagarna trängs pensionärerna fram på dagen. Då får de 5 % rabatt på allt de handlar.
Som en åldrande affärskvinna gillar jag detta Maxis "tilltag" för det ger fördelar både till kunder och
affärsrörelsen. Kunderna tjänar pengar. Maxi också. Dessutom fördelen att långsamma pensionärer kan gå omkring i en och samma takt, samma dag och är ej ett hinder för kunder som förflyttar sig snabbare och som då kan undvika att handla på tisdagar!

Så var det med det. Jag var mest intresserad av att få åka med för att besöka skomakaren som finns i samma hus som Maxi. Han har lagat det där paret skor en gång förut men jag hade lyckats få dem så pass trasiga att de åter behövde åtgärdas. Jag köpte dem i Prag för några år sedan och de är numera mina bästa inneskor. De blir klara om ett par dagar och " köste va de köste vill" men jag säger som min älskade systerson Anders Kraftling, när han som 4-åring på besök några dagar hos oss, tappade en tallrik i golvet så den gick sönder. Han tittade uppmuntrande på mej och sa med glad stämma:" JAG BETALAR". Naturligtvis blev moster Ruth helt nöjd och glad över  detta generösa konstaterande.

Jaha, mina vänner! Så här långt hade jag kommit i går kväll när Windows 10 intog ett visst utrymme, utan att fråga, och behöll det nästan ett helt dygn, innan jag med Filips hjälp i kväll återtagit min plats. Det har tagit tid, lång tid, men han har tåligt pr telefon från Göteborg navigerat mig och till slut hörde han mitt lilla skrik och frågade:" Är du tillbaka nu?" "Ja! OK! Tack för hjälpen!"

Gårdagen bjöd på mer roligt än besöket hos skomakaren. Fick följa med Sven och Maria till Hardemo kyrka där Kristin var med och sjöng när hennes skola, Kävesta Folkhögskolas musiklinje gav konsert.
I morgon åker de till Gotland på turne' över kommande helg. Att få sjunga och spela betyder så mycket för Kristin, vars liv inte alltid varit så enkelt. Så roligt för mej att få vara med och lyssna.

Nu avslutar jag bloggen om tisdagen fast det är onsdag. Den får jag ta tillsammans med morgondagen som kommer att bl.a. innebära besök hos tandläkaren.

I dag har jag fått vara med om att se hur Gud svarar på bön när vi ber. Jag är både överväldigad och tacksam. Gud sviker aldrig! Jag ska senare berätta om detta. Sov Gott, alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar