fredag 28 augusti 2015

Torsdag 27 augusti 2015. Lite av varje händer varje dag.

Om jag har ett bestämt mål att gå till så är det bäst om tidpunkten är tidigt på dagen. I annat fall så går timmar åt till ingen nytta. Jag kommer inte igång med något förrän jag kommit hem igen.
I dag skulle jag till hårfrisörskan. Skulle jag ta Isak med?  Till slut bestämde jag mig för att ta med honom.Hade slut på bajspåsar men en vanlig fryspåse fick duga.

Tur var att jag såg till att gå i god tid. Mitt för ett mindre hyreshus fick han för sig att bajsa på trottoaren. Ett, två ,tre små korvar blev det. Plastpåsen kom till användning. När "upptagningen" var klar kom det ytterligare tre små korvar, lösare än de första. Jag ställde från mig väskan vid staketet, släppte Isak  för att ägna mig åt att använda rätt sida av påsen för att ta upp det. sista. Isak tog vara på tillfället och gick iväg. Jag efter och fick tag på kopplet. När jag tog upp resterande korvar så blev det fläckar kvar på trottoaren. Pappersnäsdukarna i väskan kom nu väl till pass. Lätt var det inte att hålla kvar Isak , ett öga på plastpåsen, väskan och torka trottoaren.

Då hände något. Ut från huset kom en dam med en svart hundbajspåse och en stor rulle hushållspapper. "Jag såg genom fönstret vad som hände", sa hon vänligt. Höll upp påsen där jag fick slänga min egen påse och allt papper. Berättade att hon var dagmatte åt en vovve och hade därför påsar hemma.Så erbjöd hon sig att ta hand om påsen och slänga den Tacksam tog jag emot erbjudandet och Isak och jag kunde  fortsätta vår vandring till hårfrisörskan. Härligt med hjälpsamma människor!!!

Jaha så blev det att titta på ett program i TV 1 om en dam som är 101 år. "Ung och rask". Rak i ryggen. Ingen hörapparat. Bloggar varje kväll och undervisar andra, några år yngre damer hur de ska använda datorn. En märklig kvinna!
Tur att jag fick detta roliga att berätta till slut för nu har min "bloggtid" tagit slut och i övrigt var det ju inte mycket att komma med i kväll. Nu går jag i alla fall till sängs. På väg från Växjö är Linn och hennes man i den "nya" bilen, som Linn själv får köra hela vägen, då hon är den ende i bilen som  har körkort. De beräknas vara framme klockan 00.00 för att citera Linn när hon var liten och ringde till mej och frågade om jag kunde komma till henne. " Kan du komma klockan 00.00", sa hon alltid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar