söndag 23 augusti 2015

Söndag 23 augusti 2015. Mera bröllop.

Familjen i auktion. Jag ser lite dåligt och får hjälp av Kerstin medan övriga familjen skrattar åt min vilsenhet. 
I TV pågår programmet Agenda. Där talas om migrationsfrågor och arbetslösheten.
Den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget pågår just nu. Många flyr över Medelhavet i usla båtar, en del i uppblåsta gummibåtar.
I går räddades 4.400 flyktingar, därav flera barn, som fördes till Italien varifrån de sedan söker sig  norrut. Hitintills i år har 2.300 människor drunknat i Medelhavet.
Samtidigt kommer många flyktingar "landvägen" och detta  betyder strider vid gränsövergångar där försök görs att stoppa flyktingströmmen.

I Sverige tar vi emot många flyktingar. Så många att en del kommuner har svårt att hantera situationen. Alla tänkbara boenden tas i anspråk. Ensamkommande barn och ungdomar ser ut att vara det stora flertalet.

Det blir nu ett tvärt hopp till glädjen på Bröllopsfesten men det är ju så att "glädjen och sorgen, de vandra tillsammans"...
Det var nu dags för mig att säga något mer från mina anteckningar.Detta var det sista som gick att läsa.......På DEN bloggen.

"Hitintills men icke vidare" säger jag några dagar  senare då jag förstått att missödet i form av en avbruten blogg är och förblir just avbruten. Någonstans i rymden lär den ska finnas men nu "tar jag konen vid hornen" och skriver det förlorade i nästa blogg. Allt ordnar sig till det bästa. Ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar