torsdag 20 augusti 2015

Torsdag 20 augusti 2015. Tandläkarebesök.Gele´tillverkning. Ytterligare något om det magiska bröllopet.

Elsemarie och Lasse ler  när brudparet lovar att älska varandra i nöd och lust.
I kväll börjar jag tidigare än vanligt med min blogg. Beroende på att jag är så ofantligt trött. Börjar fundera på om det till viss del kan bero på att den regelbundna träningen har blivit alltmer oregelbunden.
I kväll har jag tänkt att somna tidigt. Värst är  att en intressant dokumentär visas i 2an samtidigt som jag skriver. Det kan betyda att koncentrationen blir lidande.

Till tandläkaren kom jag med en god nötrulle, som jag vet att det lilla teamet gillar.

I mitt förra inlägg om Linns och Sebastians bröllop hade jag börjat skriva om vår familjs gemensamma hyllning i tal och sång. Sångare och musiker finns ju gott om i familjen.
Linns motvilja för att sova hade berörts.

Nästa inslag handlar om när Linn i 4årsåldern tog på sig mammarollen och skulle lära sin lillebror Filip vad man fick göra, och inte. Jag berättar.
De båda var på besök hos mormor. Filip, ett och ett halvt år gammal, drog ut lådor. drog ner dukar för att se vad som stod på bordet och lite annat, som föll honom in. Med alltid glad uppsyn gick han omkring och trivdes med det han åstadkommit.

Då ingrep storasyster Linn. Fostras skulle han. Med sträng uppsyn ställde hon sig framför honom och talade i tydliga ordalag om för honom:" När jag var liten som du och hon där, (pekande på mig), sa till mig att inte röra något ( nu med höjd röst) DÅ GJORDE INTE JAG DET."
Filip såg på henne och log. Gjorde jag också men försökte på bästa sätt hantera situationen, så inte Linn skulle känna sig "kränkt".

  Hon fick sedermera ytterligare en bror men hade ju då hjälp av Filip. Eller också hade hon vid det laget insett att små barn inte låter sig fostras så lätt.

Så var det dags för föräldrarna att sjunga en liten visa om detta.
" När Linn ska fostra brorsor. då skulle ni va me`
Då skulle ni få höra, då skulle ni få se! För Linn kan fostra brorsor, som ingen annan kan.
Då tar hon på sig rollen som mamma, ja,minsann!
Hon säger fy,fy,fy och hon säger nej, nej, nej. Fy,fy,fy. Nej,nej,nej
Hon säger fy,fy,fy och hon säger nej,nej,nej
tills ingen törs göra något mer. Nej inte ens om hon inte ser.

Här tar jag paus och fortsätter i nästa inlägg. TVn har jag stängt av sedan jag sett den första delen av dokumentären. Nu blir det sängen. 
"Så går en dag än från vår tid och kommer inte mer. Och än en natt med Herrens frid till jorden sänkes ner." Så gott att få ha relation med Gud och tacka för allt gott vi fått i dag. Lider av att så många måste fly från sina hemländer. Det är allmän oro ute i världen.

I dag har vi haft en underbar sommardag och sommaren ska enligt TV fortsätta. Härligt!
  
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar