lördag 22 augusti 2015

Fredag-lördag 21,22 augusti 2015.Bröllopsdag, Hundvakt, soliga dagar.Sommaren kommit? Lite mer bröllop.

I går var det vår bröllopsdag och jag skrev på Facebook:" Jag var 16. Han var 17 då vi träffades. Fyra år senare ett enkelt bröllop med många gäster i Korskyrkan, Stockholm, där vår pastor Linne´ Eriksson vigde oss på Georgs 22-årsdag. Nu har 67 år svunnit. Jag är tacksam för de 42 år som förunnades oss att leva tillsammans, få fyra fina, omtänksamma barn. Gud är god. Min ungdoms kärlek. Du finns i mina tankar, dagligen!!!"
Detta sagt om fredagen.

I dag är det lördag och jag fick sällskap av Isak hela dagen medan övriga familjen tog en dag vid Vättern. Bäst att ta vara på de dagar av sol som bjuds. De har ej varit många denna sommar men nu ser det ut som om solen visar sig flera dagar i rad.

Jag fortsätter med bröllopet och vår familjs medverkan där.  Förra inlägget avslutades med berättelse och sång om 4-åriga Linns uppfostran av Lillebror Filip, som tog det hela med ett leende utan att till fullo förstå innebörden av Linns förmaningar.

Nästa låt som föräldrarna sjöng handlade om när hon tröstar sina bröder.
Pappa Lasse berättade först om hur Linn, när han och Elsemarie var osams, tog sina bröder med sig och gick till en annan våning på huset. Därifrån hördes efter en stund:"Är ni sams än?" Om då Elsemarie och Lasse svarade nej så väntade hon en stund och när svaret blev ja så återsamlades familjen och allt var bra. Det förekom inte att man somnade osams.

Efter den lilla inledningen sjöng föräldrar och söner:"
 När Linn ska trösta brorsor då skulle ni va me´
Då skulle ni få höra, då skulle ni få se. För Linn kan trösta brorsor, som ingen annan kan
Då kramar hon oss båda och tar oss i sin famn.
Hon säger kom, kom, kom, och hon säger sitt hos mig. Kom, kom, kom, sitt hos mig
Hon säger kom,kom,kom, och hon säger sitt hos mig
Hon väntar tills tårarna gått åt och skrattet tar över våran gråt."

Som farmor och mormor har jag alltid haft god kontakt med barnbarnen, som givit mig så mycket glädje. Nu var det min tur att berätta om hur Linn anförtrodde mig att hon ville ha en pojkvän.
Min vana trogen föreslog jag att vi skulle be till Gud om detta. Jag tyckte att vi skulle be att innan årets slut skulle Linn ha en pojkvän.
  Tiden gick och det blev Nyårsafton och ännu hade inte Linn träffat någon. Nu är det så att Gud faktiskt skojar lite med oss ibland. Han hade hört vår bön och två veckor innan Linn skulle fylla 18 år så sa det "klick"i en rasande fart. Det var innan Linns dåvarande år tagit slut, som det hände. Gud visste och kom med bönesvaret , om jag ska vara exakt, 20 dagar före  18-årsdagen. (Samma datum , 66 år tidigare, sa det "klick" i en rasande fart mellan Georg och mej. Faktiskt ganska kul att ha samma datum,
Det som följer är mycket spännande och roligt. Familjen sjunger om detta möte och jag återkommer med att berätta om detta. Hahaha! Det här blir visst något som liknar en följetong. Jag hade begärt att få in foton, som jag skulle skicka i den här bloggen men kan inte hitta dem. Timmen är sen och jag kan ej besvära mina barnbarn nu.
Får ta det i morgon. Sorgligt att jag ej fattar själv men är glad att hjälp finns att få. Amen!

Nu ska jag gå till nattens vila Önskar er sena bloggläsare en GodNatt och Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar