måndag 3 augusti 2015

Måndag 3 augusti 2015. Sol i dag.Lite av varje om dagen, Linns gamlabil säljes till reparationskunnig person.

Här står Linn med den av grannen nyinköpta bilen. Nu åker hon strax med sin älskade Sebastian till Växjö med härliga bröllopsminnen och alla presenter.
Klockan är mycket när jag börjar skriva i kväll. Sömnig? Icke ! Ska förklara!

Fyra matgäster i dag. Jag hade plockat fram kassler ur frysen i går kväll och lagade nu "Mackes kassler" enligt receptet. Markus hette en god vän, som tillsammans med sin fru,betydde mycket för mig under några år då de bodde i Örebro. Det är roligt med recept som man fått av någon man känner.Minnena studsar upp under tiden som man läser ur receptboken. Så också i dag.

Fick skjuts till välbehövlig träning. Promenerade hem och var vid hemkomsten så trött så jag somnade när jag lagt mig för att läsa tidningen och vila lite.Vaknade en kvart över 7!! Därför kan jag vara uppe länge i kväll. Har under dagen haft några telefonsamtal av skiftande slag. Mobilen finns så gott som alltid tillgänglig.

Ska berätta om Linns lilla röda bil. Sebastian har ännu inte körkort så därför kallas bilen för "Linns bil". När hon några dagar före bröllopet kom till Örebro var det dags för besiktning. Det var en del fel trots att en del reparationer nyligen gjorts. Lite nedstämda satt familjen Hallqvist vid köksbordet och diskuterade bilsituationen. Kollade på nätet efter en bil att köpa när grannen kom in och fick ta del av bekymren. "Men varför inte köpa bilen här på gatan?"
Det visade sig att grannen åtagit sig att sälja en bil som ägts av en närstående, som nyligen avlidit.
Det tog ej lång stund förrän Linn var ägare till denna bil och hon kunde med sin Sebastian packa in alla presenter och övrig packning och anträda färden till Växjö.

Nu finns det alltså tillfälle för någon som gillar att rusta upp en liten röd, mysig bil att för 4-5 tusen bli ägare till denna en gång s.k. pärla.
Jag sa till Linn att detta kan jag nämna i bloggen. Jag har sysslat med affärer i många år av mitt liv men ej tidigare inom bilbranchen.

Att brudparets bilbekymmer löste sig så snabbt tackar vi Gud för. Ibland går det fort.
Skulle ju fortsätta berättelsen om det trevliga bröllopet men nu är det dags att sova känner jag, trots att jag sov i eftermiddag. Men luftombytet i fredags kräver säkert ännu minst något dygn innan livet blir normalt.igen.
Föräldraparet, som varit på semester i lånad husbil är nu åter i arbete på sina lärosäten.
Allt är frid och fröjd och GUD är så god. Vilken vän vi har! Som ser allt, vet allt om oss och ändå älskar oss och finns vid vår sida. Jag minns att vår pastor Sven Nilsson i Filadelfia på 70talet en gång sa: "Om du känner dig långt borta från Gud, vem tror du det är som flyttat på sig?"

Nu känns det som om John Blund är på ingång och jag säger GodNatt till er kära bloggläsare! Återkommer med det som ej skrevs i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar