söndag 16 augusti 2015

Lördag, söndag 15 och 16 augusti 2015. Lite om dagen och lite om det svunna bröllopet.

Lördagen hoppar jag över
Söndagen började lite ovanligt kan man säga. Telefonen ringde medan jag drack mitt morgonkaffe. Det var min vän R. som jag tidigare berättat om. Blir alltid rörd av att höra hennes röst, så ödmjuk så jag skulle vilja tala om för henne att även om livet inte är rättvist och att hon haft ett dåligt utgångsläge i livet förutom att personer, som ändå gav en viss trygghet togs ifrån henne genom döden eller på annat sätt, hon ändå är så värdefull och inte ska känna sig "utslagen". Hon ringer varje dag. Korta samtal men vi håller kontakten.

I dag sa hon: "Hej det är R. Jag har ingen mat och inga pengar."
Jag inbjöd henne att komma om en timme så skulle hon få både kaffe, mat och pengar. Jag kände en så stor glädje över att just jag fick den här möjligheten att ge.
Vi fikade med ostsmörgås och när hon gick hemåt hade hon två kassar med mat med sig. Ost, kaffepaket, kycklingfile´, smör, grönsaker och den summa hon nämnde när jag frågade hur mycket pengar hon behövde, 200 kronor. Hon får pension på onsdag.

Det händer alltför ofta, tycker jag, att människor i sina bästa år inte blivit "uppfångade" tidigare utan att det blir så att de blir så vana att inte arbeta så de tappar självförtroendet och söker minsta motståndets väg att gå. Är det bara jag som möter dem, eller är det bara så att jag vill alla väl och därför mår dåligt av att tänka på hur annorlunda allt kunnat vara.

Nyss ringde hon och tackade. Jag sa att det var en stor glädje för mig att hon ringde och berättade hur hon hade det så jag fick göra en liten insats. Jag har tidigare berättat om när jag i Håkan Blome´s sällskap då jag hade tillfällig tjänst på RIA, hälsade på hos hennes pappa, som då var frälst och döpt och levde ett annat liv än när barnen växte upp. Dock hinner alkohol och droger skingra en familj och sätta spår i barnens fortsatta liv. Hennes pappa blev en hängiven kristen och är nu hemma hos Gud.
Att jag på nytt fått kontakt med hans dotter känns bra.

I övrigt har jag pratat i telefon, städat upp i köket, plockat av bären på röda vinbärsbusken, lyssnat till en bra predikan på Närradion. Missade TV gudstjänsten  då grannkanalen hade ett program om alkoholens skadeverkningar, som intresserade mig.
Fick SMS från Ulla att de plockat ytterligare 24 liter blåbär i dag. ( Man vet ej om det finns bär nästa år och barnbarnen är vana vid att det alltid finns blåbärssylt hos farfar och farmor.) När jag klarat av ett tandläkarbesök i veckan ska jag åter till skogen. En glad nyhet är att jag i dag tagit upp mina första potatisar i mitt lilla potatisland. Härligt med nyupptagen potatis till lunchen.

Ajajaj, nu blev det ingen tid över för bröllopsprat!! F.ö. så hittar jag inte det papper jag skulle behövt för det pratet! Men jag är van vid att leta och med Guds hjälp brukar det ordna sig!!!
Dagen har varit bra och i morgon kommer två barnbarn hit och äter lunch. Det är roligt nästan jämt.
Nu säger jag GodNatt till er sena bloggläsare! Nu ska vi sova gott! " Herren är min herde, mig skall intet fattas!" Psalm 23.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar