torsdag 19 februari 2015

Torsdag 19 februari 2015. Lite från år 1990.

Inte blir det alltid som jag planerat.
I dag tog jag mig i kragen och gick ner i källaren. Jag kan säga att där borde jag hålla till ett antal dagar. Så här är det: Jag tar itu med en kartong med kort och annat intressant. Så blir jag stående med ett papper eller en broschyr i handen och läser. Hoppsan! Vad fort tiden försvinner! Nåja, det blir en dag i morgon om jag får leva! Tänker jag.
Mycket finns från Georgs alla resor. I dag hittade jag plötsligt ett antal gruppbilder från hans reseverksamhet. Ska jag spara dem eller inte? På ett fåtal foton finns också jag med. Naturligtvis ska jag spara dem alla! Georg finns ju med !
Fick en bra tanke i dag att jag borde göra ett album med foton och vykort från hans resor. Kanske spara lite av sådant som hörde till hans reseledarjobb. Med vår stora familj så vet man aldrig var det finns ett litet guidehjärta gömt!

Men nu till resten av dagen. Snällare hund än Isak kan jag ej tänka mig. Men han sliter och drar  och om det, som i dag,  blåser hårt så känns det bra om inte promenaden blir alltför lång.

Nu till år 1990 igen! Innan Isak säger att det är dags att sova för då måste jag avsluta bloggandet. Nyss ringde Ulla. Hon och Lennart kommer hit i morgon. De bor ju hela 5 mil bort så det är så högtidligt när de angör vår stad och jag får besök.

Kanske jag ska avverka några dagar ur dagboken fast jag tänkt skriva från anteckningarna i blocket.
Fortsätter där jag slutade förra gången.
5 november.Kerstins och Awads bröllopsdag. De har varit gifta i 19 år. De firar med restaurangbesök. Mikael och Magnus hos mej och gör Pizza, så god.
6 november. Anna sjuk. Fikabesök. Erik bjöd på tårta. Jag cyklade till Ria på möte på kvällen. Har ringt om gravstenen i dag. Äntligen!

7 november.Fikade på fm. hos Kerstin och såg en video som hon spelat in från TV. "Bara en stund".
Handlade om sorg. Tar vara på allt som kan vara läkande för min inre värld.  Gör Pizza till Erik och Anna.

8 november. Telefon från Rosie.( En av våra Riavänner som jag hade mycket kontakt med) Jag hinner ej åka dit i dag.Socialen här ang. killen som ska bo här.Ulla och Lennart på revy, Hjalmar. Barnen här.
10 november. Bakar kakor. Åker till Jönköping.
11 november. Hälsar på hos Annas och Stefans släktingar. Stefan och jag till Örebro.
12 november. Gurli, min nya vän kom och fikade. Två socialsekreterare här och pratar med Stefan och kollar hur syskonen ska bo. Lite kontakt med Stefans skola.
Den kommande veckan är så full av aktiviteter så när jag nu läser i min dagbok kan jag ej begripa hur jag räckte till överallt. Veckan avslutas med söndagen den 18 november då Bernard invigdes till scout. Han fick ett foto med farfar i Scoutdräkt som minne. Tänk om Georg varit med!

Nu står han här, min fyrbente vän, Tittande på mig med sina vackra, bruna ögon och undrar om jag inte fattar att det är dags att sova. Joodå, jag lämnar datorn på en gång och så sover vi hela natten lång. I morse sov vi båda till klockan halv nio.
Dagens sista kisspromenad är klar. Nu säger vi GodNatt till alla vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar