måndag 23 februari 2015

Måndag 23 februari 2015. Vad tid det går åt att LETA!

En måndag, i mycket lik andra måndagar. Matgästen kom, gick långpromenad med Isak, skjutsade mej till träningen. Jag gick hem utan att gå till affären i dag.

Oj då! Nu ringde Linn från Växjö.Så roligt med en liten pratstund! Ska se så jag kommer igång med tankeverksamheten igen.

Förra veckan var en annorlunda vecka. Jag hade Isak boende hos mej.Den fina lilla vovven, som fick mig att ta kväll i rättan tid.
Jag fick ny dator, nytt lysrör i köksavdelningen samt ny TV i köket. Datorn är inte problemfri för min del. På grund av min oförmåga att begripa.
Det var i fredags allt detta hände. Bara tre dagar har förflutit. I dag funkar inte TVn. Får bara in 4an.
Jag har bara att invänta någon som kan fixa det. Inte kan jag skanna på nya datorn och inte funkar den tillsammans med skrivaren.
Sådärja! Det känns bättre nu när jag beklagat mig offentligt!.
Såg (i TVrummet) på rapport att en grupp skolbarn kom till en grupp gamla för att lära dem hantera "läsplattor". På reporterns fråga till en pojke hur han tyckte att det gick svarade han att "de lärde sig snabbare än han förväntat sig och det var SÅÅ roligt för de gamla var dessutom glada".  Härliga ungar!

I kväll hade jag tänkt baka en sorts kakor, men avstod. I fredags hade jag, som jag då skrev om, fikabesök här. Jag plockade fram köpta kakor, två sorter, några gamla drömmar och goda, hembakade bullar. "Men mamma, DU köpta kakor?" Jaa tänk så behändigt att det finns den möjligheten när man inte har tid eller lust att baka själv någon gång! Alla var nöjda. I alla fall såg det ut som så!

Jag har tidigare berättat om hur jag kunnat se Guds ledning i det ena och det andra under mitt långa liv. Ibland har Gud fört någon människa i min väg, någon sårad, bekymrad eller med problem av något slag. Så tacksam för varje människa jag fått kontakt med. Det kan i vissa perioder kräva mycket tid men att, kanske åratal senare få veta att den där tiden givit resultat, ger så mycket glädje.

I dag fick jag besök av min snöskottare, All snö, som var så vacker, är nu borta, men snöskottaren och jag fortsätter kontakten. I dag,efter fika och smörgås, tittade vi på reprisen av gårdagens gudstjänst.
Själv hade jag sett den två gånger redan så jag tillredde smörgåsbrickan i köket under tiden.
Min vän var så nöjd och tillfreds med att "ha tittat på en hel gudstjänst utan att gå ifrån emellanåt."
Daniel Wiklund, som talade och min vän Jim kommer från samma ort i Dalarna, så det var lite "hemmakänsla." Jim har tid så vi ska ha fler fikastunder.  Han trivs här och säger att han känner sig så lugn när han är här. Så gott för mig att höra. Jag vet ju varifrån friden kommer!
" Icke genom någon människas styrka eller kraft utan genom min Ande", säger Jesus, som ser oss med fel och brister men älskar oss var och en så oerhört och vill ha kontakt med oss och ge oss allt gott! Jag blir så glad över att jag VET att det är sant och kan berätta för andra om denna kärlek!

Nu blev det inget skrivet om år 1990 i kväll.Jag letade och letade efter dagboken men hittade den inte. Jag är van vid att leta och vet att den kommer tillrätta.

Nu önskar jag er all GodNatt ! Så skönt att ha en ny dag i morgon att se fram emot.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar