måndag 2 februari 2015

Måndag 2 februari 2015. Snöröjningshjälp, sjukhushjälp,datorhjälp!

Medan jag var på USÖ för ultraljud av mitt hjärta hade snöskottaren varit här. och innan dess hade grannen tagit det första för nu ska jag säga att vi har snö. Och det är bara minus tre. Perfekt! SÅ vackert med den vita snön på träd och buskar.
Resultatet av ultraljudet får jag veta av min fantastiska läkare på Mikaelii Vårdcentral.

Jag berättade i går om datastrul. SOM jag försökte!! Fast jag vet hur oduglig jag är, (har många gånger undrat hur man kan bli så dum och varför just jag föddes sådan) . Det märkliga är att den Gud som för många år sedan sa till mej:"Mitt älskade barn, jag hjälper dig med ALLT, Han ser alltid till att jag får den hjälp jag behöver för att klara sådana här svåra situationer.." Server not found." T ex. Modemet fick ej kontakt med datorn. Paddan kunde ej överföra bloggen till min iPhon.

Det var i morse jag slösade en del tid på det som jag ju visste var utsiktslöst.
Vad gjorde jag då? Möblerade om bland sladdarna i modemet? Eller inväntade den hjälp som utlovats till i dag i samband med avhämtandet av Isak??
Ivrig som jag var att få ägna min tid åt något mera fruktbart bestämde jag mig för att ta en dust med modem och dator.
Plockade ur varenda sladd!!! Lämnade sedan det tekniska och plockade i kartonger ner det som återstod av julpyntet.Inte en tanke på datorn! SÅ nöjd jag var! Efter det tror jag att hjärtundersökningen gav positivt resultat.

Så kom Lasse och Elsemarie för att hjälpa mej.Lasse plockade tillbaka sladdar, ringde Telia, rekommenderade mig att köpa ny dator, fick ordning på min fasta telefon, som är kopplad till Bredbandet, så jag nu t.o.m. fått tillbaka ringsignalen ute i hallen. Det var länge sedan det funkade.
 
Den här kvällens blogg skriver jag på paddan men i morgon ska Lasse och Else-Marie inhandla en ny dator åt mig. Då blir det lite mer jobb för dem men efter det kan jag åter blogga om det sega 90-talet.

Nu känns det bättre i kväll och jag kommer säkert att sova gott.Det blir så jobbigt för mig bara för att jag ej fattar hur en dator fungerar i grunden och jag vill förstå vad jag håller på med. Men jag är tacksam för de 7 punkter jag av Tobias fått att läsa varje gång jag ska överföra ett foto på bloggen.

Nu vet ni hur läget är och jag går tacksam till vila.
  Till sist en bön för de arma människor som jagas av IS på sydligare breddgrader. Det kommer en dag då allt våld ska ta slut. Det ser vi fram emot! AMEN!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Jag är full av beundran över ditt sätt att tackla svårigheter, Ruth!!
    Håller helt med om att Gud verkligen hjälper!
    kram Sofia

    SvaraRadera