torsdag 12 februari 2015

Torsdag 12 februari 2015. Lite mera dagbok från 90-talet.

Vilken trevlig dag det blev! Jag gjorde var sin semla, tog färdtjänst till Lillån och fikade med IngaLisa. Hennes goda skorpor smakade vi också. Pratade gjorde vi och det ska snart bli semlor igen och en tur till Lillån.

I dag fyller barnbarnet Linn 23 år och i går fyllde Kristin 32! Jag har 14 barnbarn, 12 pojkar och två flickor.  Linn firar sin dag i Växjö. Kristin med kompisar firade i Örebro  i går och i morgon med mig. Är så tacksam att jag har fått leva så länge så jag hinner med en och annan födelsedag.

 I dag kom de tillbaka, Lasse och Elsemarie. Denna gång för att försöka få ordning på den fasta telefonen. Det blev samtal med Telia och koll av ledningar här och där. Nu ska en tekniker komma och titta var felet finns. Nu måste jag röja i källaren, tyckte mågen. Källaren är platsen där allt överskott placeras. En ekorre som jag vet ju aldrig VAD som ska slängas och för säkerhets skull slängs ingenting! I morgon tar jag två stora plastsäckar med till källarvalven. Då ryker kanske gamla guideböcker och pärmar med anteckningar, för att inte nämna mängden av kassettband, som lagrats sedan 70-talet. Må jag få vishet att slänga rätt saker!!

Nu drar jag till år 1990 igen.
10 oktober. Stina här på genomresa. Inga, från Finspång kom tillsammans med ett gäng från Ria.
Vi var nio personer som åt god mat, kaffe och tårta. Roligt att mötas tillsammans med Inga, som nu flyttat tillbaka till Finspång.

11 0ktober. "Sorgegruppen" träffats  på eftermiddagen.
12 oktober. Direkt ur dagboken." Suttit länge vid köksbordet och tänkt på gravstenen. 9.363 kronor är mycket pengar, som jag anser att de svältande rumänska barnen borde ha en del av.
Ringer till Sven och gravstensfirman. Åker till graven. Mår jättedåligt. Gör ingenting. Vill bara gråta eller sticka från allt.
13 oktober. Kerstin fyller 39 år. Går dit och grattar med present från mej och en blomma från  Elsemarie. Mikael är i Markaryd och spelar fotboll.

Söndag 14 oktober. Pojkarna här och fikar efter tidningsutbärningen. Precis som när morfar Georg levde och fanns med dem.
Det är så härligt att pojkarna fortfarande avslutar söndagsmorgnarna hos mig.

Så har vecka nummer två i oktober "gått till handlingarna". Tänker på att alla tre pojkarna nu har egna barn att ta hand om!

I morgon ska det bli trevligt att först träffa Kristin, sedan min syster IngaMaj, som fyller 84 år.
Elsemarie ska tillsammans med Linns kompis och hennes mamma åka till Göteborg dit Linn kommer med tåg från Växjö. Hon hinner träffa Filip och på någon restaurang äta tillsammans med honom innan han åker till Örebro och göteborgsfararna intar hans lägenhet i Göteborg. Se så bra allt ordnar sig!!

På TV talar de om den svåra situationen i Ukraina där allt fler människor dödas. IS  fortsätter också med sitt dödande. Man ryser.
Men nu ska jag tacka Gud för en bra dag sedan jag först varit i källaren och kollat läget. Kanske drömmer jag i natt om vad som ska slängas, och inte! Det vore inte så dumt.
Jag är så tacksam för varje dag jag kan stå på benen, tänka nästan klart och glömma allt mindre. I morgon ska jag nog ändå beställa hem GinkoBiloba. Det har varit slut länge nog. Vet inte om det hjälper men tror att det är så.
Nu önskar jag oss alla en GodNatt. Varm hälsning till er alla som står ut med att läsa min blogg, som är ett nöje för mig att skriva. Kanske för att det är en ganska kravlös sysselsättning, som jag ser det.
" Herren är min herde, mig skall intet fattas!"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar