fredag 13 februari 2015

Fredag 13 februari 2015. Liten blogg om dagen är allt jag orkar i dag.

Trött dag i dag. Kom ej iväg till stan. Ringde min syster IngaMaj som fyller 84 år i dag. Hon var överens med mig om att det är bättre jag kommer en annan dag så nu har vi något att se fram emot.

Jag hade besök av Kristin i eftermiddag då vi firade hennes födelsedag och jag fick tillfälle att gratulera. I dag är det något fel med mig. Jag fryser och känner mig utmattad så nu blir det snart sängen.
Har nyss pratat med min kusin Marianne i Västerås. Ett långt samtal. Vi pratar alltid mycket  om vår mormor. Marianne har ju många fina minnen från henne. Jag vet ju bara det som jag fått veta genom gamla tidningar och protokoll från tingsrätten. Både Marianne och jag förvånas över att mormors liv delvis blev en stor hemlighet eftersom hon efter 2½ år i fängelset fick en ny familj med dotter Astrid, Mariannes mamma och sonen Per, levde med sin nya familj och sörjdes oerhört av sin man, då hon dog år 1948.Berättade tydligen inte något om att hon hade ännu en dotter, vår mamma.
 Mormor lyckades ju aldrig,  trots flera försök, få veta vart mamma från Utackorderingscentralen i Stockholm blivit skickad, när mormor blev intagen på fängelset.
 Dottern Astrid, som mormor, enligt Marianne, inte var snäll emot, satt hos henne när hon dog och har berättat för Marianne om en svår död.

Både Marianne och jag skulle gärna ha velat träffas tidigare i livet men uppskattar den kontakt vi nu har.
Ja det här är allt jag orkar i kväll.Jag nyser och tror att en  Alvedon och fortsatt sovande ska ge mig en God Natt, vilket jag önskar oss alla.
Nu är trottoarer och gator utan snö och is. Snart har snöhögarna också smält ner och vi inväntar ny snö! Plusgrader är det varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar