tisdag 1 oktober 2013

Tisdag 1 oktober 2013. Forts. år 1978.


Ja det var inte mycket till hus vi köpte men vi var unga och vi hade en viss förmåga, Georg och jag, att se framåt och inte fastna i rådande problem, fast det fanns gott om sådana.
Vi behövde utrymmet med tanke på besök av våra barn och barnbarn och det fungerade såsmåningom som vi hade tänkt.
När man ser "huvudingången", som till en tid var enda ingången till huset, så är man ju tacksam att allt var i huset när det ställdes på den nya grunden. Allt fanns med när huset rullade iväg runt hörnet, som jag tidigare visat, och inte en grej skadad och ingenting fanns att bära in i huset.
Nu var det hösten 1978.
Julen låg framför och det betydde att vi skulle åka runt till olika kyrkor och kapell för att sälja grammofonskivor och böcker. Detta var kanske ett onödigt åtagande kan man tycka men för församlingarna var det ju bra att få dessa besök och för Libris Bokförlag betydde det merförsäljning. Vi hämtade varorna i Örebro och hade ett lager hemma där församlingarnas ansvariga för bokförsäljning kunde hämta när de behövde komplettera efter våra "utställningar".Jobbigt var det men också roligt för vi fick ju möta vännerna i Östergötlands städer och samhällen.
Elsemarie hängde med,somnade i bilen på hemvägen, väcktes vid hemkomsten och inga problem med detta. Hon tågade in i huset och låg snart i sin säng. Utan gnäll!

Georg hade ansvar för att en liten tidning vid namn Östgötakontakten kom ut med jämna mellanrum och hade sedan  att distribuera tidningarna. Ser i mina anteckningar att Rektorn för Frikyrkliga Studieförbundet, Herman Holmgren, den 14 december ringde Georg för att erbjuda anställning, vilket Georg accepterade.För min del vädrade jag morgonluft, då det skulle medföra möjligheten att flytta tillbaka till Örebro såsmåningom.

Men nu till denna dag. Jag fick i går en telefonpåringning och ett böneämne, som jag i dag har talat med Gud om, eftersom jag vet att Han kan ge oss hjälp i rätt tid och att förbön har stor betydelse. Förväntan!! Med Gud kan man tala när som helst under dygnets timmar. Jag lagade mat och gick till min syster med en del av den, fikade där och fick också träffa lilla Olof, tre månader och hans mamma Sanna. Tog sedan in de sista gröna tomaterna. Nu är sommaren slut. Om fem månader sätter jag nya frön. Jag håller med min bosniske vän, som tycker att sommaren i Sverige är alltför kort.

Fick i kväll SMS från min vän Johanna som i morgon kl 18.00 ska hålla föredrag på Länsmuseet. Så klart jag ska dit! Jag hade god hjälp av Johanna i mitt sökande på Stockholms Stadsarkiv efter mormor.
Ringde också till min halvkusin i Västerås. Johanna och jag var tillsammans där förra året.

Nu är det åter kväll och jag önskar er alla en God Natt!. Se framåt och fastna inte i stundens förtretligheter! Allt kommer att bli bra! Gud är god och har omsorg om oss alla! Tack, Gud!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar