tisdag 8 oktober 2013

Fredag 4-tisdag 8 oktober 2013.Sammandrag.

Nu var det dags för en liten tripp till Österlen med döttrarna tre. Eftermiddagskaffet intogs på Centralkonditoriet i Väderstad, dit vi gjorde en liten avstickare. Stor ägg och ansjovismacka fick ersätta lunchen. Väl framme i Kerstins och hennes makes sommarhus vankades god kycklingsallad. Eftersom det i syskonskaran finns en som lätt får andra att skratta så blev denna kväll inget undantag. Oj, så roligt vi hade!
Nästa dag började med förmiddagsfika på GyllenGården, numera ägt av ett par från Örebro. En oas på Österlen.Roligt att få träffa ägarna och att få gå runt och se alla fina rosor. Nog märks det skillnad när man kommer söderut.Efter denna trevliga visit kollade vi in Ystad och på hemvägen Kivik med den fantastiska äppeltavlan. Naturligtvis inhandlades det både äppelmust och andra läckerheter där.

Kvällen tillbringades på Maritim, Hamnkrog i Simrishamn. Den hälleflundran med gott tillbehör smakade bra denna lördagskväll då vi hade kvalitetstid tillsammans.

Ack så fort tiden går! Söndagsmorgonen kom och innan hemfärden gick Elsemarie och Kerstin ut till "Vinstocken", där stora klasar av vindruvor hängde. En fröjd för både "öga och gom".
Det är fantastiskt hur ett par små plantor, som stoppades i jorden för några år sedan, nu ger så mycket goda druvor.  Plantorna ursprungligen från en granne då vi bodde på Eklundavägen för flera år sedan.
O, så många plantor som sedan under årens lopp "utvandrat" från den planta, som vi fick då. Vinstockar har en enorm växtkraft och det är så roligt att se resultatet.
Nu plockades större delen av skörden in i bilen till glädje för oss dagarna efter återkomsten till Örebro.
Så lämnade vi Österlen och vi sa flera gånger under vår vistelse där att det känns som att komma till ett annat land. Naturligtvis påmindes vi om att Skåne en gång tillhörde Danmark.
På hemresan stannade vi till en stund i det vackra Åhus innan vi fortsatte till Växjö, där vi fick middag hos Linn. Fick också tillfälle att se hennes och fästmannens lägenhet, ny och fin. Förstår att de trivs där!

Nu är det slut på den här dagen. Tobias har lovat att göra ett försök med att hjälpa mig att få med ett foto från Kivik så jag ska ringa honom nu på direkten innan han ska sova. Jag skriver mera i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar