lördag 12 oktober 2013

Sol,sol lördag 12 oktober 2013.Vad hände 1979?

Ja så var det det där med att föra över fotografi från mobilen till bloggen. Hur var det han sa, Tobias?
Näe, jag skriver först och kollar sedan om jag kan.

Vad jag gjort i dag? Slöade mig igenom förmiddagen.Kerstin, som är sjukskriven efter en handoperation ringde och vi pratade länge. Det passade oss båda . Den ena KUNDE inte arbeta och den andra VILLE inte. Gav mig i alla fall sedan iväg ut, för att visa min trädgårdsmästare, som skulle komma, att jag faktiskt hade börjat lite smått med "utgrävning" av kompostjord ur botten på kompostbehållaren för att få plats med resterna efter tomatplantorna. Nu har jag en stor hög med fin kompostjord, som ska läggas ut till våren och behållaren är nu fylld med nytt material.

Sedan gick allt i rask fart. Gräset klipptes, potatisen kom ur jorden, IngridMariefrukten plockades från trädet, luktärtskrukorna tömdes och de löv, som fallit, förpassades till hallonhäcken. Allt som utfördes gjordes med tanke på framtiden."Skål föj fjamtiden", som han sa ,den lille Filip och höjde sitt saftglas mot storasysters, på födelsedagkalaset hos moster Kerstin för ett antal år sedan!

Jag var tacksam för den snabba hjälpen och bjöd utföraren på ett glas rabarbersaft innan han cyklade hem. Glad, som jag var för det vackra vädret och allt annat roligt, gick jag till min syster och fikade.

Nu ska jag skriva något om år 1979, så då blir det att titta i gamla anteckningar igen.
Tidigare nämnde jag om att Sven och Maria skulle flytta och att deras pojkar under tiden var hos oss några dagar.
Den 31 januari skulle jag åka hem med pojkarna, som gladdes åt detta. Det blev ett förfärligt snöoväder och väglaget inte lämpat för att köra med min lilla morris.Det bestämdes att vi skulle vänta till morgondagen då vi hade tillgång till en annan bil. Naturligtvis ett streck i räkningen för pojkarna. I min fickdagbok står det: " Fredrik är så duktig och förstår att vi måste vänta."

Den 1 februari åkte vi med volvon och resan gick bra. Vi gjorde en sista visit på Grubbensgatan innan vi åkte till Hovsta,en knapp mil från stan, där familjen nu skulle bosätta sig. Oj, så spännande!
Jag åkte till Kerstin och hennes familj.I boken står det så här:" Magnus är så rolig, Mikael tagit järnmärket, Mattias simmar med dyna på djupt vatten."

Georg hade nu avslutat sin tjänst i Östgötamissionen och var tillbaka på sitt tidigare jobb i  Frikyrkliga Studieförbundet, (numera Bilda.) Om detta skall jag senare berätta.
Nu tror jag att jag ska avsluta och säga GodNatt till er , kära bloggläsare. Sov gott! Gud är god!
Tack, Gud, för den här fantastiskt fina dagen då vi njutit av sol och frisk luft! Du är vår far och vi älskar Dej. Amen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar