tisdag 26 februari 2013

Till USÖ 26 febr 2013. Åter till år 1969.


Det blev ingen blogg i går så nu får jag traska på i kväll.
Jag hade i dag tid på Universitetssjukhuset för undersökning av mitt hjärta. Min läkare på Vårdcentralen hade begärt det. En timme skulle det ta och ungefär så blev det. Besked om hjärtats tillstånd får jag senare av min läkare på Vårdcentralen.
På hemvägen en vända på stan när jag ändå var i krokarna och kunde handla sådant som inte finns i min närbutik där jag handlar i vanliga fall. Ett besök med fika hos yngsta dottern avslutade till viss del dagen. Resten tillbringar jag med bloggen.

Ska nu försöka minnas mera från år 1969.I mitt förra inlägg berättade jag om att våra systrar från Brasilien kommit hem och att Stina genast fått arbete på Oskarshamns lasarett. IngaBritta åkte omkring och samlade in pengar och kläder. De senar packades i stora trälådor och förvarades tills vidare på bondgårdens loge för att senare fraktas med båt till Brasilien. Hela sommaren var det en ständig ström av människor på visiter i Högskulla För vår del blev det endast ett par kortare besök.Jag tror tt Georg hade en del läger. Sven sommarjobbade som kontorist hos "Sibyllakorv" och jag tog mig för med att resa med en del av mina skolkamrater till England i tre veckor. Mer om detta i nästa inlågg.Georg tillträdde sin nya tjänst i Stockholm någon gång på sensommaren, vill jag minnas.

Ja, då blir det här allt för i dag.Tack Gud för att den här dagen blev bra, för att Du sagt att Du ger den kraft jag behöver, stund efter stund. Nu ber jag om beskydd över oss alla i natt. Vill också tacka Dig för att vår väns son, som skadades allvarligt i skidbacken på konfirmationslägret, nu bedöms av läkarna att ha klarat sig och får leva.Vilken glädje för familjen. Ber om beskydd över sonen i fortsättningen, när han ska väckas ur nedsövningen. Amen! Jag minns mycket väl de smärtsamma dagar då det var kritiskt för vår lilla 4åriga Kerstin och glädjen vi upplevde när hon blev frisk och räddad till livet.  Därför kan jag också förstå den tacksamhet och glädje denna familj känner över att återfå sin son. Nu önskar jag er en God Natt.

Här ett foto på den lilla byn Högskulla med de tre stugorna. I den första bodde mamma.Vårt barndomshem.

1 kommentar:

  1. De tre husen liknar nästan Alla vi barn i Bullerbyn, som Astrid Lindgren skrev om!!

    SvaraRadera