lördag 23 februari 2013

Lördagar är bra dagar.23 febr 2013.Gamla foton.


Ingen sol och ändå inget gnäll! Blev hämtad till förmiddagskaffe hos ynngsta dottern. På min fråga om det önskades semlor blev svaret JA. Jag hämtades av Lasse ,med tanke på halkan. Tobias hade kommit hem från Immanuelkyrkans vinterläger i Bjorli, Norge, och var helnöjd.
Fick skjutrs hem och tog mig för att gå ner i källaren och undersöka diverse kartonger innehållande fotografier. Varför har jag ej tidigare tagit itu med dessa ? Innan det hunnit bli ett problem!!
.
Det här är min mamma och pappa på 20talet,kanske som nygifta.

Det här är farmor och farfar, fotograferade på 30talet.Något foto på mina morföräldrar har jag aldrig sett. Om detta har jag berättat i tidigare inlägg och återkommer   vid lämplig tidpunkt i framtiden.
Dessa foton har aldrig legat i källargömmorna.Bara så ni vet!
Farmor och farfar fick tolv barn, varav två dog i späd ålder.

Men nu måste jag avsluta år 1968 så det blir någon ordning på bloggandet.
Är glad att jag till slut lärde mig att få in foton i inläggen.

I källaren hittade jag en mapp med några deltagarlistor och där står beträffande Georgs resa, som jag skrev om i förra inlägget:"Deltagarelista från Ansgar Resebyrå, tur 10 A, Palestina 28/4 ¨till 12/5 1968". Deltagarna från Örebro var endast 8 personer av 36. Övriga kom från olika delar av Sverige.
Jag minns att vi i början av 60talet, då vi bodde i affärshuset i Lesjöfors, hade besök av familjen Flore Liljegren och hur Flore då berättade om resan till Palestina, som han varit med på. Minns så väl mina tankar på hur det skulle vara om Georg skulle få en sådan chans.
  Med vår ekonomi var det dock uteslutet. Flore hade fått denna resa på något sätt, minns ej hur. Att betala en sådan resa själv fanns ej på kartan varken för Flore eller Georg.Nu hade även Georg fått möjligheten.
 .I ett meddelande från  Resebyrån kan man läsa att " Ansgar har inköpt en nattvardskalk, som finns deponerad hos nunnorna i klostret på Saligprisningarnas Berg." Georg var kaplan, vilket betydde att han stod för andakter, nattvardsfirande osv. I hans anteckningar kan man se hur fascinerad han var av allt han såg.

Georg var ej, som jag,intresserad av dagböcker, ej heller av fotograferande. Dagbok skrev han i början av sin vistelse på Lungkliniken i Arvika och så på denna resa.Två starka upplevelser. Det var allt i den vägen.
Nu lämnar jag bloggen för att fortsätta senare.

   

1 kommentar: