tisdag 12 februari 2013

FaceTime 2013. Foton från 50talet i Värmland.


Ja det blev lite roligt när Jonas gav mig en del undervisning via metoden FaceTime, som jag visste fanns men ej använt mig av förut.
Jag har tidigare berättat om kusinernas utbyte av varandra och hur vi mammor "bytte barn" emellanåt. Barnen gillade detta.På fotot här finns Ulla och Lena utanför sitt tält då de var på läger. Kanske Grundsjön?
 Här har Sven födelsedagskalas med sina kompisar 1960talets början.Nästa foto är från vår första jul i Lesjöfors. Vi bodde första året provisoriskt i en nedlagd butik med bara ett rum och kök. Vi förstod att en jul där , långt från våra familjer, nog inte skulle bli som vi ville ha det. Men, som jag tidigare berättat, kom familjen Hedlund med inbjudan: "Kom til oss på julafton." Där fick vi fira en underbar julafton 1954, tillsammans med familjen och flera släktingar, som de brukade vara tillsammans med. Minns att vi i alla fall på juldagen hade middag för pastorsfamiljen i vårt enda rum. De kom till Lesjöfors samma år som vi och stannade i 5 år innan de flyttade till Göteborg. Ska försöka få in ett foto på den fina familjen.
Ja det gick ju bra fast jag hade inte tänkt att de skulle hamna just här.
Pastorsfamiljen  Karin och Åke Eriksson med barnen, som jag delvis glömt vad de heter.
I dag 2013 har jag varit och handlat mat, bakat 36 tekakor, sovit ett par timmar på eftermiddagen och är glad för det jag orkar med. Det är svårt ibland att acceptera att orken och farten ej är vad den en gång var, men jag är tacksam för varje dag som går och jag är som jag är.

Nu ska jag ringa Jonas och han ska hjälpa mig vidare i datorkunnandet. Han sa att jag skulle ringa när bloggen var klar och mer blir det ej för i kväll. Vi hörs igen.Sov Gott och Guds välsignelse önskar jag oss alla.
P.S. På kortet från julafton ser vi PerGöran, Birgitta, KarlOlov, Sven och Kerstin. Bakom sitter jag med Ulla,7 månader. Fick ej in texten där den skulle vara. Vilka grabbar är det på Svens kalas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar