tisdag 5 februari 2013

Ingen TV. Ingen dator, men vi träffade vänner.

Här ser jag PerGöran och KarlOlov.Tydligen några fler än vännerna Hedlunds ock så med. Ser ej vilka det är.
Ja så var det. Vi träffades och hade tid med det. Så roligt det var. Om nu bilderna kommer med här så ska de visa Påskfest hemma hos oss med familjen Hedlund.  Nästa visar födelsedagskalas när Kerstin fyller fyra år. Ulla sitter i  Mariannes knä. Barbro Nygren, Mariannes mamma är också med.Bredvid står Birgitta Hedlund,Kerstin, Sven och jag.
.
Här bjuder Sven, Kerastin och Ulla på lussekaffe. På bilden i mitten är det "rörelsesång" på gång. På den tiden när jag spelade gitarr och sjöng med barnen. Birgitta Hedlund är på besök. Kerstin och Birgitta lekte ofta tillsammans.Tredje bilden visar Påskkäringar på besök. Jag minns att jag skämdes lite för att jag redan klätt våra barn i pyjamas, när andra barn gick runt och var påskkäringar.Jag tror att jag är förlåten.

Tidigare har jag berättat om den omtänksamma och trevliga familjen Ingrid och Hans Beck med mormor Kathe och sonen Sven. De flyttade till Stockholm en tid innan vi flyttade till Örebro.Här överlämnar Gun Hedlund en avskedspresent till Ingrid med den ståtlige Hans som åskådare.
Nästa bild är från en jul medan vi bodde kvar i lägenheten i affärshuset, innan vi flyttade till nybyggda villan.

På LÄGER, på läger, på läger trivas vi . Påläger vi vilja förbli. UTAN PARAPLY. Så sjöng vi och hade trevligt. Mest var det Georg, barnen och kusinerna, som vistades på läger men jag hälsade på ibland och var alltid med på helgerna om avståndet tillät det.



Det här är Kerstin och Birgitta på trappan till Fallet där Hedlunds bodde och där vi ofta var gäster.
Nästa bild visar vår villa. Vi har besök av Indienmissionär, Evert Eriksson, som besöker församlingar tillsammans med en indier,  Emmanuel Das.Denne man blev så glad över att han fick ris i stället för potatis till köttet, minns jag. Så är det våra kära vänner Dagny och Henry bredvid Georg.
Ja, detta blev lite hopplock i dag. Jag är lite deppig för jag missade frissan på grund av väglaget.Annars är det bra och Gud är god. Nu ska jag baka "knaseboller" med grovt mjöl och annat nyttigt innehåll.
Hör väl av mig i morgon. Till dess önskar jag er sköna timmar i detta grå väder och minus 2. Snöandet fortsätter och jag går inte ut.  Obs. Klicka på bilden blir den större! M.V.H. Ruth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar