måndag 11 februari 2013

Träning 2013. Skjuts både dit och hem. Tack Gud!

Hittade den här bilden från början av 1950talet. Detta är badplatsen, intill vårt barndomshem. Bilden är tagen av yrkesfotograf Bo Sage, skolkamrat till mig och mina syskon. Vilka somrar vi hade! Här har barn och barnbarn också tagit sina första simtag. Klicka på bilden blir den större!

Bara en matgäst i dag men han var försedd med bil och jag fick skjuts till träningen. När den var över satte jag mig att vila innanför ytterdörren. Tittade ut på väglaget och tänkte som en äkta örebroare:"Det här går aldrig." Vet ej om det bara är påhitt eller sant att de säger så.
Jag bestämde mig för att gå sakta och ta mig hem.När jag kommit ut genom dörren kom en minibuss med två "tanter", som skulle lämnas. Jag frågade chauffören om det fanns möjlighet att få åka med. Han kollade om han fått någon beställning. "Nej, hoppa in,vart ska du?" Å tack gode Gud,sa jag innan jag talade om min adress. "Allt vad jag vill att andra ska göra mot mig det ska jag göra mot dom", sa den hygglige mannen och skjutsade hem mig. Någon kanske ler och säger att det var en slump. Det tror inte jag. Jag tror på en Gud som ser när vi är trötta och behöver hjälp. Jag har alldeles för många erfarenheter tillsammans med Gud för att jag skulle säga att det var en slump.

Väl hemma somnade jag på soffan och vaknade till den nya dörrklockans klang, då Tobias kom för att hämta Isak.

År 1967 hade jag väl slutfört men glömde att det var faktiskt det året som vi började använda ordet DU när vi tilltalade människor. Innan dess var det krångligt värre. Herr, fru eller fröken, tant, farbror.
Vidare hände under 60talet att Gagarin blev den första människan i rymden, USAs president John Kennedy mördades år1963. Invandrare kom till Sverige för att arbeta och stanna.Hemmafruar börjar förvärvsarbeta i allt större omfattning.Martin Luther King mördades 1968.
Därmed är vi inne på 1968. Mamma firade jul och nyår i Växjö och kom hem till Högskulla den 5 januari.
Redan den 10 jan tog hon tåget till Örebro. Hon stannade till den 2 februari. Vilken hjälp det var när mamma kom. 

Jag var i skolan varje dag. Mamma passade Elsemarie, som nu hade kommit på konsten att gå i stället för att krypa Den 12 januari var det ettårskalas. Elsemarie hade fått en ny dagmamma då familjen Vestling hade flyttat till Ludvika. Georg förlorade sin nära arbetskamrat och Elsemarie sin dagmamma men det ordnade sig och nu på ettårsdagen kom Gerty, den nya dagmamman och hennes barn, Lennart och Kerstin, för att gratulera. Ett par veckor senare var det fest igen. Då för Sven som fyllde 18 år. Så fick mormor vara med på båda födelsedagarna.

Nu är snart den här gråa dagen slut och jag ska sova Är så glad för att jag nu känner mig rätt bra och hoppas att det ska fortsätta på den vägen.Att jag är trött skyller jag på de många åren.Tacksam för träningen i dag. Den är välgörande. God Natt! Herren välsigne och bevare oss!



1 kommentar:

  1. Vilket fint kort!! Trodde inte det fanns färgfilm på 50-talet. Visste inte heller att det var 1967 man började säja Du, kanske det var högertrafiken den 3:e sept. som ordnade det???? Du borde väl ha rätt till färdtjänst att åka med?? Jag har haft det 25 år, därför att jag inte får köra efter min operation i huvudet.

    SvaraRadera