lördag 23 februari 2013

Fortsättning 1968.


Nu går jag vidare för att avsluta år 1968 då Sven tog studenten på Handelsgymnasiet.  

Efter sommaren, då vi tillsammans med kusiner och deras föräldrar, var en del tillsammans i Figeholm fortsatte livet som vanligt.Arja var mycket hos oss och var alltid villig att hjälpa, samtidigt som hon också fick hjälp av oss. Sven hade sökt och kommit in på Musikhögskolan för att utbilda sig till musiklärare.
 Kerstin fortsatte på gymnasiet och Ulla började åttan i Grundskolan.

Jag hade avslutat mitt första år på Folkhögskolan och valde nu att fortsätta på den sociala linjen som betydde ytterligare två års studier. Elsemarie hade sin givna plats hos dagmamman.
Georg var som vanligt ibland i Örebro, ibland på resor i landet. Min syster och hennes man i Växjö hade byggt egen villa och flyttade in 31 augusti. Mamma firade jul där detta sista år innan våra två systrar kom hem från Brasilien. Mamma skrev ofta brev till dem ser jag i dagboken.
Ser i vår gästbok att vi hade många gäster i anslutning till den stora höstkonferensen, som alltid drog mycket folk från hela landet.Nu hade vi installerat oss i huset som vi köpte på våren. Snickarna från Lesjöfors hade fixat med rivning och uppbyggnad av rum, rörmokare installerat ny panna för olja, nya element i stället för direktelen, som fanns tidigare.Det var enkelt men vi trivdes så bra.
Den 4 januari åkte mamma från Växjö till oss i Örebro. Alltid skönt när mamma, "arbetsmyran" kom. Nu fick hon vara med på Elsemaries 2årsdag den 12 jan. Den 16 jan. åkte hon till Karin och Helge i Södertälje och den 23 jan.skjutsade de henne tillbaka till Örebro. Nu fick hon vara med och fira Sven på hans
19årsdag.
  
Den 9 febr. kom familjen från Växjö till oss och mamma åkte med dem och stannade där till 2 mars. Nu gick det mot våren och det var bra för mamma att hon rest omkring till sina barn under den värsta vintern. Nu såg hon fram emot att döttrarna från Brasilien skulle komma till Sverige under året.

 Kan se att det var full fart som vanligt när hon kommit hem till sitt Högskulla. Ibland jobbade hon på karamellfabriken, ibland städade hon hos dem som anmodade henne och så alla små kafferep hos henne eller hos goda vänner.Hon höll alltid igång och mådde säkert bra av det. Vilken mormor!
Men nu tänker jag säga God Natt till er alla. Fortsättning följer. Nu tackar jag Dig Gud för allt gott Du givit i dag. Välsigna alla som behöver tröst och hjälp och hela vår väns son, som råkade ut för en svår olycka. Tack för att Du aldrig sviker. Tack för att Du förstår oss i alla situationer och vill ge oss Din frid. Amen!  


1 kommentar:

  1. Kan du tänka dej att jag gick också 2-årig Social linje på gymnasiet.

    SvaraRadera