söndag 3 februari 2013

Restaurangbesök mm år 2013. Lite forntid.


      I dag blev det besök på en grekisk restaurang, där Sven bjöd sin fru, dotter och mej på födelsedagsmiddag. Så mycket och god mat vi fick.

Innan vi åkte dit hann jag med att se och lyssna till en fin Gudstjänst på TV2.
Klättrade också upp på vinden (trappan är bra) och tog ner ett antal kartonger till alla adventsljusstakar  och tomtar och hann packa ner lite. För nu måste även jag se till så julen tar slut och därmed bjuda  in våren på riktigt. Får fortsätta i morgon.

I min förra blogg avslutade jag år 1967 men glömde berätta att efter lång förberedelse något mycket stort hände i vårt land detta år. Högertrafiken infördes. Folkomröstning föregick denna stora reform, men jag tror att den bara var "vägledande", ej avgörande för införandet. Min man röstade höger, jag vänster.Lite skrattretande när man tänker på vårt"lynne".Georg pigg på allt nytt, jag fasthållande vid det trygga, invanda.

Jag hade Elsemarie i en låda i baksätet. Körde sakta som påbjudet var. Kom  på fel sida om en trafikdelare och skämdes. Någon trafikfara utgjorde jag inte eftersom alla körde så sakta och ingen tät trafik var rådande i stan. Men en del gångtrafikanter var ute och tittade och jag såg någon som skrattade åt mig och jag tyckte det var så förargligt att jag gjorde bort mig.
Märkligt nog så flöt allt enligt beräkning och vi vande oss snart vid denna förändring. Tidigare var det så högtidligt när man åkte in i Norge och måste byta sida. Nu var det slut med det.

Nu får det här bli allt för i dag. Ska sova nu. Har haft snuva i dag igen och fick ringa återbud till barnbarn med familj, som annars skulle vara mina gäster i morgon. Vill vara helt OK när de små barnen kommer så jag kan leka med dem. Nu får de komma en annan dag men då är julgranen på vinden och tomtarna borta.
Får pryda köket med påskliljor i stället.Sov gott! Gud är god.

1 kommentar:

  1. Kan du tänka dej att jag minns lite av den 3 sept. 1967 för jag blev 7 år den dan!! Minns att pappa körde oss till söndagsskolan på höger sida!!

    SvaraRadera