torsdag 14 juni 2012

Stockholm 1949 0ch 1950.

Ett par trötta dagar efter besöket i Figeholm . Luftombytet förnekar sig inte!
Men nu återvänder vi till Stockholmstiden och år 1949. Innan vi flyttade in i vår moderna trea hann vi med att tillsammans med vänner i kyrkan åka till Nora i Bergslagen på ungdomsläger. Vi fick låna ett tält. Husvagnar hade vi ej hört talas om! Alla, utom ledarna låg i tält. Maten lagades under uppspända tältdukar och allt var ganska primitivt. Men ett stort mötestält fanns på plats och där hade vi våra samlingar. Sångövningar och bibelstudier. På kvällarna offentliga möten då traktens folk kom för att lyssna till sång, musik och enkla vittnesbörd av deltagarna.
I juli kom mamma på besök och vi drog runt med henne på olika utflykter. Bl.a. till Tullinge där Georgs föräldrar hade en stor sommarstuga. En lördagskväll åkte vi båt till Grävlingsberg tillsammans med ungdomar från kyrkan. Upptäckte att det fanns gott om blåbär där så på måndagen tog mamma och jag bussen dit och plockade en hel del bär så det blev en del att ställa ner i källarförrådet.

Våra vänner Dagny och Henry, som bodde hos mig en tid på Renstiernasgatan , förblev verkliga vänner livet ut och vi umgicks mycket. Åt söndagsmiddag tillsammans och träffades ofta. De blev något av föräldrar och nära vänner och vi trivdes med varandra.Vi tillhörde också samma församling.

Jag började detta inlägg med att skriva om ett par trötta dagar efter besöket i Figeholm  i söndags och jag har bara att konstatera att så är det och därför blir det inget långt inlägg i kväll. I morgon ska jag berätta om att vi råkade bli föräldrar år 1950 då vi i januari fick en son.

Men nu är det sängen som gäller. Ha det gott du som läser detta. Och vakna i morgon och sjung:" Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet. Var dag är en nåd dig given fån Himlen,besinna det!" Svenska Psalmboken nr 180. Gud är en god Gud! Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar