måndag 25 juni 2012

Regn Regn och ännu mera regn. Juni 2012i Örebro


Hämtade tidningen. Där stod att i dag skulle i vårt län falla lika mycket regn, som i normala fall skulle ha kommit under hela juni månad!!
Dagen var milt talat mörk och dyster förutom allt regn som strilat över oss hela dagen och fortsätter ännu klockan 22.30. Vilken måndag. Men kan ej låta b
li att tänka på den härliga, soliga midsommarafton!. OM nu regnet nödvändigtvis MÅSTE komma så OK.
Jag tar hellre emot det i dag än då!

Kunde ej ge mig ut för att gå till träning i dag så jag ägnade mig åt lunchen. Varje måndag har jag två matgäster. "Ängeln" var ej hemma.

Fixade till en jordgubbstårta eftersom både tårtbotten, grädde och jordgubbar fanns hemma. Hämtades av sonhustrun till Hovsta där familjens fyra barn var samlade. Tre av dem med fruar och barn. De senare fördelade med två barn pr familj. Vi var 16 personer. Den yngsta ett halvt år.Kommer ni ihåg att jag var på en liknande samling i förgår med 17 personer? I dag bjöds på grillat lamm m.flera godsaker. Min medhavda jordgubbstårta med kaffe avslutade måltiden.

Är så tacksam till Gud för min stora familj och ber om Guds välsignelse över dem alla.

Väl hemma igen fanns min "ängel" på plats. Hade tagit med sin syster som ville komma ut lite och hade tänkt att hon skulle kunna sova över eftersom han sover i en bäddsoffa och det finns en extrasäng i den.Tursamt nog fanns det mycket mat kvar efter lunchen så båda kunde äta sig mätta. Härligt!

Det är så roligt att ha både mat och husrum för dem som behöver.
På TV säger de att det ska regna i morgon också. Då ska jag passa på att hänga undan mina vinterkläder eftersom jag inte kan vara i trädgården. Tänk att få byta ut vinter mot sommar trots att allt talar emot. Men står det inte att "Ske dig som du tror". Och jag! "Jag tror, jag tror på sommaren!" För det står väl att efter syndafloden så sa Gud att det alltid skulle vara sommar, höst, vinter och vår.Någon som vet exakt? Annars ska jag ta fram Bibeln och läsa. Men inte i dag för nu ska jag sova. Är så glad för att ha fått vara tillsammans med barnbarn och minnas tiden då de var små som deras egna är i dag.
Tack Gud för nåden att få leva så länge så man har lite att tänka tillbaka på.

Stockholm år 1951 tar vi en annan gång. Sov gott och tack för att ni läser.Det är roligare att skriva när jag vet det.Nu publicerar jag. Osminkat.




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar