tisdag 7 maj 2019

Måndag, tisdag 6,7 maj 2019. Kalla, dystra dagar vill jag bara sova!

Egentligen så är inte "julsjukan" över så jag tror att det är därför jag är så sömnig! Jo, det är klart, man kan ju lägga sig tidigt också, om man tänker efter. Men ofta händer det att jag är vaken en stund på natten och då tränar jag minnet genom att räkna upp namnen på min familj och mina vänner.
Men faktum är att när jag blir förkyld eller drabbas av något annat fel så får jag ett onormalt stort sömnbehov, som jag så gärna ser till att det blir tillfredsställt!'
Det var det om det!

I går pratade jag länge i telefon med Ulla Östin, som vi bodde granne med i Lesjöfors Oj så mycket vi hade att prata om efter lång tid! Vi räknar med att få träffas när sommaren kommer.

På tal om den så visade den sig ett par dagar i förra veckan men kom tydligen på att den var ute för tidigt. Drog sig tillbaka och kyla kom åter i dag. Jag vågade inte ens gå ut och handla, ej heller ta den där, för benen så viktiga promenaden! Fegt måhända men så är det!

I dag har de sju föräldralösa syskonen, som vistats i Syrien brutit upp därifrån. Ålder ett till åtta år. Av dessa ett tvillingpar. Mellanlandar på en plats i Irak och ska vidare till Sverige. En del av barnen är svenska medborgare. De yngsta, födda i lägre, inte!  De har en morfar som ställer upp och för deras talan. Föräldrarna dödade. Det är så tragiskt, alltsammans!

I kväll har jag pratat med min vän, Maria i Skåne.
När jag ibland vaknar på natten påminns jag om vänner att be för. Det känns meningsfullt!

Hade tänkt ta mig tillbaka till "Forntiden" i kväll men  jag hittar inte det ställe där jag slutade senast. Ska ta itu med det i morgon.
Såg i dag att jag även år 2017 hade långvariga känningar efter förkylning. Fast då hade jag ej uppfunnit namnet "julsjukan".

Nu gäspar jag ohejdat och säger därför GODNATT till er mina vänner! Gud är god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar