fredag 24 maj 2019

Fredag 24 maj 2019. Sol med några regndroppar! Resfebern finns kvar!

Mot resfeber rekommenderar en av mina döttrar, van vid att dela ut medicin till patienterna på sjukhuset, att jag ska ta en Alvedon! Roligt med humoristiska människor.

Efter många års erfarenhet vet jag att resfebern försvinner först när jag anträtt färden med tåg, båt eller flyg. När jag visat biljetten och nöjd kan koncentrera mig på resans fortsättning försvinner den!

På hemfärden visar den sig inte! Jag är väl medveten om orsak till bådadera!
När jag fyllde 85 år tog min son och mina tre flickor med mig till NewYork! En underbar resa med mina  fina barn. I går läste jag i de där fina inbundna böckerna  med mina bloggar som jag tidigare berättat om att jag  överraskades  med för en tid sedan. Födelsedags och Morsdagspresent, så fantastisk. Där stod från mars 2012 om vår resa till NewYork.
Blev förvånad över hur detaljerat jag återgivit denna upplevelseresa.
Måste försöka få till något liknande om Island, som ju också den resan är den första till det landet!

Ska bli intressant att komma dit! En resa som fattats mig! Sedan tror jag nog att jag besökt tillräckligt många länder. Den sista resan har Gud planerat för mig så den sköter han om vad gäller tidpunkt och ingen biljett behöver jag heller. Hade länge bekymmer för hur jag skulle få ihop det med utskrivning av mina bloggar.
Kanske ni förstår att jag brast i gråt när jag öppnade det stora tunga paketet, som jag trodde innehöll  papper till skrivaren, så jag i början bara la det åt sidan, när någon  undrade om jag inte skulle öppna mitt paket, Ett paket med sju böcker, alla med så vackra pärmar och innehållande mina bloggar sedan Nyårsdagen 2012 och framåt! Hade skickats från Amerika där det förfärdigats.

Ska göra mitt bästa för att få till det om den spännande resa som ligger framför. Jag missar studentfester i Örebro, vilket är lite sorgligt, men ofta rör det sig i livet om att prioritera.

Jag stannar på hemvägen ett antal dagar hos Elsemarie och Lasse i Göteborg.
Fortsätter med att njuta av havsluft.

I dag " sa jag till på skarpen" att jag MÅSTE ge mig ut och gjorde det! I morgon ska här stekas Kycklingfile' i ugn för då kan blomstervattnarna ta ur frysen tänkte jag!
Jag hoppas att få äta fisk!
Att ge sig ut på långresa vid min ålder gör man nog bara om man har sällskap.  Jag behöver inte planera någonting. Precis som jag behandlade dem när de var barn och vi skulle ut och resa, så behandlar de mig nu. Tänker på allt och påminner mig om sådant jag måste tänka på.

Att jag var gift med en guide har förstås satt sina spår. Ärligt talat: Jag är bortskämd med att ej behöva ha huvudansvaret.
Ja detta var väl inte så spännande precis men "hav tröst"! När jag kommer åter ska ni få höra om isbjörnar och varma källor! Det är, i stort sett, det enda jag vet om Island, så jag har mycket att lära.

Nu säger jag GODNATT till er mina vänner  och önskar att ni alla ska få sova gott!
Just nu kommer en av pappas favoritsånger upp i  mitt minne. "Lita på din Gud, han är nära! Över alla djup vill han bära! Fadershandens kraft aldrig sviker! Ljuvliga, säkra tro!

Det sover vi på! Gud välsigne oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar