torsdag 2 maj 2019

Fem dagar blir till ett! Söndag till torsdag! 28 april till 2 maj! 2019.

Nu har jag väl ändå ställt till det för mig. Eftersom tiden rullar iväg så fort så ser jag som enda utväg att slå ihop ett antal dagar. Jag har ju ett visst ansvar för att min familj ska ha lite vetskap om sin historia även den dag jag inte trampar denna jord. Jo jag vet att det finns risk för att det blir ett "torrt" inlägg då det blir koncentrerat men jag har att välja på att ta den risken eller att inte skriva alls!



Alltså är det dags att börja denna blogg med att skriva något om söndagen till att börja med !
Tro nu inte att mitt minne är så gott så jag bara kan "plocka fram" något! Neej då!!
På grund av att jag hade en fin gäst här just dessa dagar så nöjde jag mig med att skriva ner lite anteckningar i min dagbok.
Min vän "Buss-Inga, ni vet, ringde spontant, som vanligt  och undrade om jag var hemma. Vi har alltid mycket att prata om och trivs så bra tillsammans! Fikade på balkongen!

Med försenat tåg kom Anna från Lund sent på kvällen .
Så blev det måndag. Måndagar är numera roliga dagar! Då kom, som mestadels, Kerstin, Ulla och Lennart. Medan flickorna tog promenad med mej i det soliga vädret, då vi också besökte vår lunchleverantör  för avhämtning av härliga matlådor, som vi sedan njöt av, städade Lennart min lägenhet. Han är utbildad städare och är pastor med teologisk examen, så han är användbar på flera plan! Jag drar nytta av detta!
Anna, min gäst flyttade in i "hotellrummet" i källarplanet. Bodde i mitt vardagsrum första natten.

Tisdagen var en strålande dag. Passande en Valborgsmässoafton. Vi åt god lunch på en av alla restauranger som finns i närområdet.  I den ljumma vårkvällen gick vi till slottet där elden från en flotte på vattnet utanför slottet  flammade så vackert medan studentsångarna sjöng flera vackra vårsånger.. Våren 2019 har kommit . Fröjda er!
Efter en kopp the i mitt vardagsrum intog Anna sitt hyrda rum i källarplanet.

Så fort tiden går! Onsdagen 1 maj var det roliga slut. Efter att ha ätit vegetarisk pizza  på en restaurang i vår närhet. var det dags för min vän Anna att gå till tåget.
Hon studerar grekiska och latin för att senare forska om tiden då Jesus levde här på jorden och tiden därefter.  Hennes man läser grekiska och har möjligen en tanke på att bli präst.
Bed gärna med mig för dessa ungdomar att allt bli levande verklighet! Huruvida Anna hann med att studera under sina dagar här tog jag ej reda på.

I dag har jag, med hjälp av Färdtjänst gjort en egen liten utflykt och träffat människor som jag trivs med.
Dagen har i övrigt varit en sådan dag om vilken vår hulda moder skulle ha sagt:"Hu en så lessam dag"!  Men, det är klart, hon hade ju ingen dator att fördriva tiden med!

Ibland tänker jag på hur roligt mamma skulle ha haft med det digitala. Hon skrev med bläck och penna så fina brev och tyckte om det. Ojojoj om hon levt nu vad hon skulle ha skrivit!!!!

Nu fick jag via SMS en vädjan om förbön för en man som i morgon ska genomgå en stor hjärtoperation. Var gärna med och bed att allt ska gå bra!

Med detta avslutar jag denna torsdagskväll och önskar er alla allt gott och påminner om att vi alla är så älskade av vår himmelske fader. Han sviker aldrig och han älskar att ge oss goda gåvor! Amen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar