tisdag 19 februari 2019

Tisdag 19 februari 2019. Ännu en grå och mörk dag!

Visst låter det gnälligt men jag är faktiskt trött på dessa mörka dagar och skulle vilja veta var solen har gömt sig. Jag tappar helt arbetslusten och sitter här och inväntar en ny dag som möjligen ska ge mig arbetsglädjen tillbaka!
För arbete finns det gott om. Massor av Bloggar som ska skrivas ut för att ej gå förlorade den dagen då elen inte längre funkar och jag kan sitta hos någon av de tre barn, som äger en öppen spis och läsa om tider som svunnit.

Jo myndigheter har kommit på att el inte är något självklart. Den är "sårbar".
Så här långt skrev jag på eftermiddagen. Kände mig trött och intog sängen en stund. Sov ett par timmar.
Att bli gammal betyder att man samlar på sig mycket information, av vilken en del glöms bort, annat stannar kvar. Det som blir kvar kan ibland vara de mest löjliga saker, som plötsligt dyker upp när det absolut inte behövs. Roligare då när, som i kväll, en serie med roligheter helt oförhappandes dök upp i min iPhone. I stället för att komma igång med fortsättningen av mitt bloggande så blev jag sittande och tittade på alla de roliga människor som funnits med i våra datorer i flera år.
Det är roligt att skratta och det är nog bra för förkylningen tänker jag!

I går skrev jag att Elsemarie och Lasse var på väg hem från sin solsemester. Se där, vådan av att ha för mycket i ett gammalt huvud. Ibland kan "i går" betyda  "i dag" och tvärtom.
Tyvärr råkade jag ta hem dem en dag för tidigt. Jag ägnade tid i bön för deras hemresa och för  ork att börja jobba klockan 9 nästa morgon efter ett minimum av sömn.
Gud och jag känner varandra och han sviker aldrig. Han var med i gårdagens bön och i dagens!
Nu ska de landa klockan ett i natt och de beräknar vara hemma vid 2- 3 tiden! Så de hinner till sina jobb om de inte somnar och försover sig! Skönt att veta att Gud är med och hans änglar finns att tillgå närhelst vi behöver dem. SÅ många gånger jag sett det.

Jag är " av födsel och ohejdad vana", ett uttryck som Georg använde sig av, sådan att jag gärna vill få ett SMS "landat", när någon i familjen är ute och reser.
Möjligen avstår de i denna sena timme att meddela mig så jag har nu att ta vara på det förråd av sömn som jag under dagen lagrat och hålla mig vaken  så det blir jag som frågar:"Landat?"

Georg var ofta på resor med flyg och han var, som alltid, omtänksam. Så snart han efter landning fick tillgång till telefon ( före mobilens tid) så ringde han. "Och då får mamma hjärtklappning" sa våra  barn och skrattade när de, för alla som ville lyssna, berättade om hans "landningar" på fast mark!

Eftersom jag har ett par timmar kvar till "landningen" denna kväll så ska jag ägna tiden åt något bra!
" Stilla flyter Donau" sjöng vi för länge sedan. Stilla har denna dag förflutit! Även de stunder jag varit vaken.  Yngsta barnbarnet ringde, som han gör allt ibland!

I kväll ville jag veta lite om fotbollen. Han ska fatta ett avgörande beslut och vill att han och Gud ska vilja samma. Precis så har jag själv många gånger upplevt det.
Eftersom Gud VET framtiden är det bäst om vi säger:" Gud, du vet! Led mig så att allt blir rätt!"
SÅ tryggt att ha det så i sitt gudsförhållande. Vetande att han ALLTID älskar mig och vill mitt bästa.
Nu säger jag GodNatt och Sov Gott!
Grabben som vi bad för i går är nu feberfri och kan delta i aktiviteterna på skidsportorten. Vi tackar Gud och ber om hans beskydd och att kusiner och kompisar får underbara dagar i snön, som jag hoppas finns där de är, i fjällen!!!
Kusinen, som drabbades av krupp klarade det. En av mammorna har drabbats av förkylning men vi fortsätter att åkalla Herren, som det står skrivet i Bibeln! Hans ord går att lita på.

Ser fram emot morgondagen då jag får fika med Svens goda bullar! Är så glad att barnen fyller på i mina förråd! Så tacksam för all omsorg och kärlek de visar mig, hela familjen.  Det går lättare då att vara ensam efter alla år!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar