måndag 18 februari 2019

Lördag, söndag, måndag, 16,17 18 februari 2019.

Det händer en del mellan varven.  Nu blir det att sammanfatta tre dagar.
Börjar med lördagen då Awad fyllde år. Han och vår kung har samma födelseår.  När kungen föddes var det spännande värre. Jag minns precis var i affären jag stod när de 24 skotten ekade över Stockholm. Kunderna som var i affären och vi anställda, blev knäpptysta. En magisk känsla rådde i affären och tystnaden var total en kort stund.
Så började åter skott ljuda över staden. Alla visste vad det betydde. 24 skott ytterligare talade om för oss att de fyra prinsessorna på Haga hade fått en bror och Sverige en prins, som kanske en dag skulle bli Sveriges Konung. Slut var det på tystnaden . På gatan utanför affären, Arsenalsgatan, tutade bilar , cyklister visslade och alla jublade.

Där stod jag, nyförlovad, och anade inte att ett antal dagar tidigare hade en gosse  i ett land långt ifrån Sverige sett dagens ljus och att denne gosse en dag skulle gifta sig med vår dotter Kerstin.  En man som vi nu i lördags hyllade med presenter och blommor.
God Kinamat bjöds vi på och en god chokladtårta.  Det är intressant att tänka och det är för mig  en hobby kan man säga. I vårt barndomshem fanns en broderad väggbonad med texten:" Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större! "  Något att fundera över!

Söndagen kom och inget anmärkningsvärt hände. Mörkt och grått väder varje dag!
I dag hade jag tid för blodtrycksmätning på Vårdcentralen. Kerstin, distriktssköterskan, skjutsade mig dit. Innan det var dags så hann vi fika tillsammans med Sven. Han hade bakat bullar, så goda och som han ofta gör så tar han med några påsar av dem till sin mamma. Lägger  dem i den extra frysen som finns i klädkammaren. Jag är så tacksam för det är lite osäkert nu för tiden med gräddningen när synen inte är perfekt. Bullar har alltid för mej  varit viktigt till morgonfikat.

Kerstin hade matkasse med sig. Vilka barn jag har! SÅ omtänksamma och snälla allihop.
När vi varit iväg och kollat blodtrycket så fixade hon gott potatismos och jag hade gott om stekta strömmingsflundror i kylskåpet så det blev mat så nyttig och god även denna dag.
Efterrätten bestod av den semletårta som Ulla och Lennart hade med hit i fredags och som inte "gått åt" tidigare. Den var ganska stor, faktiskt! Och god!

Nu ska jag gå till nattens vila . Jag har i kväll att be för två barnbarnsbarn som med sina familjer åkt på sportlovsvecka i fjällen. Två sjuka pojkar! Elsemarie och Lasse sitter nog på flygplanet på väg hem till nya uppgifter i sina krävande yrken. De behöver förbön för att rätt kunna ta itu med sitt arbete i skolans värld!

Att vara behövd är stort. Att hantera sina uppgifter på ett bra sätt är viktigt.
För mej är det stort att ibland från barn, barnbarn och barnbarnsbarn få en hälsning med "Bed!"
Häromdagen: "Jag behöver massor av förbön! Och jag behöver hjälp NU, NU, NU!"

Eftersom jag vet att Gud älskar att ge sina barn, som ber till honom , den hjälp de ber om så
skickar jag ett par bedjande händer och en liten hälsning att jag ber och så lämnar jag över problemen till Gud. Ibland tackar vi Gud för bönesvar och för allt gott Han ger av sina rikedomar.
AMEN, säger barnbarnet och så FÖRVÄNTAR vi oss Hans hjälp eftersom vi vet att Han aldrig sviker!

Intressant att leva sitt liv tillsammans med Gud! GodNatt mina vänner! Gud är god!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar