tisdag 12 februari 2019

Tisdag 12 februari 2019. Livet går vidare! Hemma igen!

Om att bli gammal ! Nej jag tar det en annan gång. Kanske en egen sida om bara det. Framöver!
I dag finns det annat att prata om!
Jag ser att jag inte har skrivit sedan i torsdags!
I fredags den 8 februari hämtades jag av Tobias och Carro och färden gick till Onsala.
Regn hela vägen. Jag hade tänkt bjuda på något ätbart då vi kunde ha stannat vid någon mack.
Nej, det fanns ej tid för några utsvävningar. De hade jobbat hela dagen och de hade löfte om mat vid ankomst till Onsala och det var inte vilken mat som helst. Nej en fisksoppa, så enormt god som den duktige kocken Lasse hade tillagat. Förmodligen efter recept på datorn! Den godaste fisksoppa jag någonsin ätit! Bad först om receptet men kom plötsligt att tänka på att enklare, för min del, blir om jag åker och hälsar på och då önskar denna maträtt medan jag är där!
Jag blir allt bekvämare med åren!

Vi hade att åka in i Göteborg för att hämta Filip och Thea. De har ingen egen bil utan anlitar kollektivtrafiken vanligtvis!
I Onsala stod mitt rum  och väntade på mig. Nymanglade lakan i sängen. Morgonrocken på sin plats. Byrålådorna tomma, Karamellskål och ett glas vatten  på bordet bredvid sängen.

På övervåningen var övriga familjen samlad och vi hann se lite nyheter på TV innan alla  drog sig till sina bäddar! Så roligt för föräldrar när alla samlas! Som när vi bodde i Borensberg och barnen från Örebro kom på besök!
Lördagens morgon sprang Elsemarie omkring med kaffe till samtliga innan Lasse hade fixat "hotellfrukost" med allt vad därtill hör.
Lördagen spenderades enligt vars och ens önskan och avslutades med Tacoskväll då vi alla hjälptes åt att fixa den.

Nu har jag varit i min lägenhet i två dagar. I går, måndag kom Kerstin och Ulla med semlor till fikat.
Så roligt. Alltid får jag en hjälpande hand av sådana som både ser och hör.

I dag kom enligt överenskommelse Kristin och tog en promenad med farmor ut i solen och så provade vi på en vegetarisk gryta med ris. Hämtmat så god! Det ringde på dörren och där stod Rita. Maten räckte till henne också. Kaffe och goda rån till efterrätt.

Rita påminde om att hon fyllt 60 i förra veckan och ville ha sin present. Vi hade nog pratat om det innan jag åkte till Onsala men jag hade glömt!! Så bra att hon påminde mej. Jag hade två stora chokladkartonger på balkongen, som nu kom väl till pass. Borde ha haft en stor bukett blommor också men det får bli nästa gång vi ses.

Kristin fyllde år i går men inte jämna år. Hon vill hellre ha pengar än presenter så båda var nöjda.
När de gick hem somnade jag, som vanligt i fåtöljen. När jag vaknade var det mörkt ute.

I morse vaknade jag tidigt. (Jag pratar ibland om att vi människor ibland "gråter andras tårar"
men i morse vaknade jag helt fel för jag visste att Elsemarie och Lasse skulle med flyget från Landvetter tidigt och jag hade glömt hur dags så jag fick min vanliga resfeber som varade tills  Elsemarie meddelat:"Nu åker vi!" Onödigt av mej att ha resfeber för dom!!!!
Sedan ringde Filip som skjutsat dem till flyget. Efter ca 7 timmar kom medd. "Landat".

Önskar dem en fin sportlovsvecka i varmare länder! De behöver så väl vila upp sig. Att ständigt vara beredd på att bli störd i sitt arbete för att ta hand om vilsna föräldrar och elever kan bli påfrestande även om man trivs med uppgiften.  De är båda nöjda med sina jobb och det gläder mig!

Som en trevlig avslutning på dagen kom yngsta barnbarnet med sin flickvän också på besök. Bara en  kort stund, men jag är så glad över att få träffa två av mina barnbarn på en och samma dag.

Jag glömde visst att berätta att medan vi var i Onsala så följde Thea med Elsemarie ut i det isiga havet medan ett mindre antal personer följde med som åskådare! ICKE JAG!
Möjligen ska jag ta mig till inomhusbad någon gång i vinter. Det får räcka för min del.
Jag minns när min bror med sin spark körde genom isen i Figeholm !!!

Dagen avslutades med att vi alla samlades i det stora vardagsrummet  och lyssnade till sång och musik. För min del var det kantor Gertruds vackra spel på flygeln med melodin till "Bred dina vida vingar o Jesus över mig och låt mig stilla vila i ve och väl hos dig! Bliv du mitt allt i alla, min visdom och mitt råd! Och låt mig alla dagar få leva av din nåd." "Och låt i frid oss åter till nattens vila gå!", som etsade sig fast och jag tror att hon kommer att spela den fler gånger för mig. 

Nu återgår livet till det vanliga igen och jag ska ta itu med mina pappershögar, som växer på stolarna. Men , som min mamma sa:" Sjön suger och därför blir folk trötta"! Så också jag, som varit på Västkusten! Om ett par dagar tror jag att jag ska vara återställd och mår gott vid det lilla vatten som flyter runt slottet i min närhet! Sedan tar jag mig en tur till Onsala igen! Ännu är jag välkommen dit så jag gonar mig i deras godhet och uthållighet!

Sov Gott, mina vänner! Gud är så god. Måste berätta om den känsla jag fick när de fyra som hälsat på här i dag hade gått hem och jag var ensam!  Lite ledsamt först men så tänkte jag på att jag är aldrig ensam så jag började prata med Gud om ett och annat och blev glad!
"Jag har en vän, en underbar vän," sjöng ugdomskören GospelTrain för många år sedan och nu började jag höra den inom mig. Jag har glömt resten men blev glad av detta att jag har en osynlig vän som är SÅ GOD och hjälper mig med ALLT! Ska ta fram skivan och spela den i morgon. Om jag har den kvar och inte barnen har fått den med sig  förstås!

Nu är det dags att säga GodNatt till er alla mina vänner! Sov Gott Och tänk efter om du har något att tacka Gud för. Kanske någon att bedja för? Så blir det en liten pratstund med Gud. Han älskar det! 







































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar