måndag 25 februari 2019

Måndag 25 februari 2019. Sällskap till lunchen i dag.

Så har också denna måndag kommit till ett slut. Jag blev sittande med diverse dagböcker  i kväll!
Jag försöker skriva något lite varje dag i min dagbok. Nu hade jag inte skrivit på flera dagar så jag fick titta på bloggen och var nöjd med att ha den intakt.

SMS från Kerstin. "Nu är vi på väg till dej"!
Något jag ej var beredd på men visst blev jag glad.
De kom och hade pratat om att fika hos "Fröknarna Bogren", så dit gick färden.
Vi hade inte ätit frukost så vi beställde stora, goda mackor där.
SÅ länge sedan jag var där. När jag bodde på Väster och ofta hade ärende till Immanuelskyrkan i närheten av fikastället så hände det att jag stannade till för en förmiddagsfika på det där mysiga fikastället med gott bröd.  Där finns hela säsongen trädgårdsmöbler på trottoaren utanför så man kan sitt i solen och fika.

Det där med solen hade just i dag sin speciella betydelse för vi var  på väg för att titta på en bostadsrätt, soligare än den jag nu bebor, nästan helt utan sol. Elsemarie hade tyckt sig märka en viss släng av svårmod över deras hulda moder och snabba ryck, som vanligt , gjorde att hon tipsat sina systrar om att ta mig med att bese en lägenhet som hon redan i morse pr telefon pratat med en mäklare om att få tillfälle att titta in i.

Området var mig väl bekant och jag har vid några tillfällen besökt vänner i just den huslängan.
Efter den "titten"  bar det iväg hem till mej. Promenerade en del . Så roligt att ha tid till det.
"Hämtmat" till lunch är något mycket bra och kan inhandlas i grannskapet.
Kycklingfile med ris och grönsaker intogs i mitt vardagsrum Snart kan vi nog sitta på balkongen  för våren är på väg om det än går sakta. Det är solen vi väntar på men i morgon ska den vara här, just här!
Kerstin och Ulla åkte vidare . Så bra att de bor åt samma håll så Ulla kan hämta och lämna Kerstin!

I går läste jag i mammas gamla dagböcker så i dag har barndomshemmet varit i mina tankar. Det var roligt att höra hur systrarna beundrande talade om sin mormor, som inte bara hade barnbarnen boende hos sig stor del av sommaren utan också ideligen fick besök av vänner till mamma och som passade på att stanna till för mat och fika samt bad i Östersjön med den underbara badvik där jag och mina syskon tillbringat så mycken tid under vår barndom och nu skickade våra barn till mamma för att de skulle få del av badmöjligheterna. Simskola fanns också fast ofta såg man de äldre barnen lära de yngre hur simtagen skulle utföras.
Vilka somrar vi upplevde i Figeholm. Båtutflykter ej att förglömma!!!

Nej nu kan det dra iväg så jag glömmer att vi alla behöver sova.
Önskar er alla GODNATT och vi ser framåt mot en fin dag i morgon !


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar