torsdag 20 september 2018

Torsdag 20 september 2018.Intressant dag!

Alltid händer NÅGOT som jag ej förväntat mig. Så också i dag när jag fick besök av mitt yngsta barnbarn tillsammans med sin flickvän. Blev glatt överraskad av att han ej kom ensam som han sagt.
Jo jag har träffat henne några gånger tidigare men i dag hade de båda lite mer tid så vi hann med att umgås utan brådska. Fast jag  misstänker  att de snodde
 lite av tiden de skulle ha till träning, för att ge mej lite mer tid. Ungdomar är omtänksamma må jag säga!

I går skrev jag om att jag var ute på s.k. Nostalgitripp  och lovade att fortsätta min beskrivning av denna i dagens blogg.
Ambulanser kom körande på gatan och minnen från en och annan färd med en sådan dök upp.

Bestämde mig för att gå hemåt sedan jag tagit tid för att be för de båda böneämnen som nått mig under dagen. Viss om att Gud hört mina böner och att han vet bäst hur hjälpen ska se ut.
Jag tog vägen förbi min gamla Folkhögskola och blev, som alltid , när jag passerar den varm i hjärtat!
SÅ många minnen därifrån! Ljusa mest men ska kanske nämna att jag faktiskt fick smaka på att bli mobbad där, fast jag var vuxen. Det varade ej någon längre tid, men det är intressant att ha varit med om det och jag mådde inte bra medan det pågick.  Tänker på det ibland när jag hör om barn, som blir utsatta för mobbning. Det kan räcka med en enda mobbare, så gör det ont och ofta får ju denne ende med sig någon mera.

De ljusa minnena överväger dock och tre år där öppnade vägen till Universitetet och även till min sysselsättning som lärare i många år, även om jag saknade formell behörighet.

Att ta tid i bön blev också i dag min främsta uppgift och jag fortsätter att be för den familj jag började be för i går.  Det är förunderligt med bönen, som Bibeln ofta talar om.  Att man kan känna med den man ber för så starkt att "man gråter deras tårar", som jag brukar säga.
Att Gud ger sina barn i uppdrag att be för något är så stort och jag är tacksam att få vara med !
Att få känna i sitt inre hur Gud har hört ens bön och veta att han är med och "kan göra mer än vi kan bedja eller tänka."
 Så ser jag fram emot att en dag få veta hur Gud har förändrat  tillvaron för dessa som jag bedit fr.
Absolut det bästa jag kan få vara med om.

Att få besök av barnbarn med flickvän är en bra avslutning på dagen ! Allt gott till dem!
Nu ska det bli skönt att få sova! Gud är så god varje dag och jag blir rörd till tårar när jag ser hans omsorg om mej och de mina!
I dag, när jag var ensam,                 
 sjöng jag med min spruckna röst "Herren är min starkhet och min lovsång, Han blev mig till frälsning,  han blev mig till frälsning. Herren är min starkhet och min lovsång!
Den lilla kören har sjungits i många år och i olika kyrkor av tacksamma Guds barn!

Sov Gott mina vänner! Hoppas att jag i morgon kommer att fullfölja alla mina planer som jag har i huvudet. Jag somnar så lätt på dagtid numera och tiden, den går!!
.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar