tisdag 18 september 2018

Tisdag 18 september 2018. Ibland händer det ingenting synligt.

Förmiddagen gick åt till att sova. Har börjat med en ovana att ligga vaken en god stund på natten och då måste det kompenseras så klart.
Från min barndom rinner minnen upp och i nattens timmar tänker jag på min hårt arbetande pappa, som hade för vana att gå och lägga sig klockan  9 om kvällen.
Det jag nu skriver om hände efter att vi köpt huset vi tidigare hyrde av bonden.Pappa och mamma hade ett av rummen på övervåningen. Helge  flyttat hemifrån. Jag var på gång att flytta. Det betydde att de tre yngsta kunde fortsätta sitt glada liv i köket i våning ett.

Som sagt, pappa gick till vila och ville sova. En instållning till sömnen  som inte delades av hans döttrar, och för all del inte av mamma heller,

När pappa gått upp för trappan var det som om en flod släpptes fri och skratten klingade nere i köket.
Det hände att pappa kom ner för trappan frågande när de skulle sluta med "tjaklet."
Fattade de  inte att han behövde sova.
 Jodå!
 Det blev lite tystare fast  skratten fortsatte men nu lite mer dämpat tills de bestämde sig för att sova, Möjligen gick mamma upp för trappan innan pappa kom ned och "sa ifrån på skarpen" !
Jag vill minnas att IngaBritta och IngaMaj, då i 10-14 årsåldern, var värst med att störa pappas sömn.  Med god hjälp av lillasyster Stina. De kunde fnittra dessa systrar!
 
Jag var med en tid innan jag gav mig iväg till huvudstaden för att försörja mig.
Jag hoppas att jag inte ljugit alltför mycket nu! Det är så här jag minns och fått det omtalat av vår hulda moder.Men roligt hade vi! Och ännu roligare blev det kanske sedan Helge och jag flyttat hemifrån!Detta kan jag alltså minnas när jag numera ligger vaken på natten.

Om dag som inne är kan berättas att jag skrev ett brev till min läkare angående min försämrade syn gick med det till brevlådan och tog ett par timmars promenad  i det fantastiskt vackra, varna höstvädret,
Närbutiken har rotfruktsvecka med enhetspris 5 kronor pr kilo så jag har nu ett förråd av morötter och palsternackor, kålrot, vitkål. Ska dela med mig till barnen,

Att vara ensam en dag i tystnad har sina poäng. Jesus och jag småpratar och så ringde Tobias. Han ska komma hit en dag, snart, och berätta 
 om sin äventyrliga resa till Manchester och fotbollsmatchen där. Ser jag fram emot!
Nu är det dags att sova också för mig. GOD NATT mina vänner! SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar