måndag 17 september 2018

Lördag, söndag 15,16 september 2018. Stina i Örebro.

Så blev det lördag. Stina var i Örebro för att vara med på Konferens Open Door på Conventum och det tog en stor del av dagen. Sedan ägnade hon kvällen åt sitt värdfolk Sanna,  Andreas och lille Olof.Jag hade tänkt mig att gå till Conventum på kvällen då en kvinna från Nordkorea skulle berätta om si fångenskap på grund av sin kristna tro. När kvällen kom var jag ej lika pigg på att gå ut.
Stina lämnade Konferensen långt tidigare så hon hade inget att berätta men tidningen var där så jag kan läsa om den förföljelse som jag hört talas om i flera år.

Söndagens förmiddag bjöd jag Stina på goda bullar som jag fått av Sven och nygräddad äppelkaka innan hon drog vidare till Figeholm enligt principen att ska man åka så ska man helst göra det lite tidigare än man tänkt.
Garderar mig! Något jag inte klarar. Det har mig veterligt hänt endast EN gång. Året var 1950 och tillsammans med IngaMaj och Sven ett halvt år gammal, skulle vi åka från Stockholm till  Figeholm. Vi hade allt klart och satt nog en halv timme och väntade på Taxi som skulle ta oss till tåget.   
Georg jobbade och skulle komma ett par veckor senare till Figeholm.

Jag har aldrig kunnat glömma den känslan av att vara ute i så god tid!
Stina hade äpplen med sig både från Högskulla och från sitt värdfolk så nu  är jag välförsedd. Att betala 40 kronor kilot för utländska åpplen vägrar jag.
I dag kan man köpa svenska äpplen i butiken för 15 kronor pr kg.
Jag får äpplen från vänner och bekanta så jag kan äta så mycket jag vill. Jag har alltid älskat äpplen.

Gårdagen avslutade jag med ett besök hos några  vänner som var samlade för att be till Gud för vänner som just nu behöver våra förböner. Ser ut som om jag ska hinna skriva lite om den här dagen också innan Jon Blunds ankomst. Så jag säger God Natt till er som inte tänker läsa mer i kväll. Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar