torsdag 27 september 2018

Onsdag, Torsdag 26,27 september 2018. FB igen!

Fb och jag har gått i otakt ett tag. Jag vet ej hos vem felet ligger men om jag blir erbjuden att bli vän med någon jag har ständig kontakt med så undrar jag. I dag har jag haft hjälp med datorn  så jag nu ska kunna skicka min blogg via FB som jag tidigare gjorde.

Nu drar jag ett streck över det sagda så det inte får förstöra det roliga jag faktiskt haft med FB i kväll!
Det började med att någon "Lesjöförsere" skrev något som jag reagerade på och fick då ett litet roligt inlägg från en som hade lite kännedom om Lesjöfors.
Efternamnet Wennström verkade bekant. Den man som skrev inlägget hade själv inte bott i LFS eller gått i skolan där.
Jag frågade spontant om hans pappa möjligen hade varit pastor i ortens Missionsförsamling, Betlehemskyrkan och om familjen flyttade till Oskarshamn, min hemstad, och
 fick ett jakande svar. Jag frågade om hans föräldrar lever.

 Han svarade:" Nej, de lever inte nu.  Har du träffat dem?"  "O, ja, många gånger", blev svaret.
" Men kära nån, vad glad jag blir! Nu gråter jag!"
Naturligtvis blev också jag glad

   Saronförsamlingen där Georg och jag hörde hemma hade ibland söndagskvällsmöten tillsammans  med Betlehemskyrkan och den här mannens föräldrar handlade hos oss i Färgcentrum. Så många gånger jag träffade dem!

Både pastorssonen och jag blev glada och har sedan ägnat en del av kvällen till SMS om gemensamma vänner och kom till slut överens om att detta måste få en fortsättning . Nu ska vi träffas  och prata  minnen . Även om sonen inte hade bott i samhället så hade han hittat sin fru där.

Nu ser vi fram emot att få träffas för tydligen så höll pastorsfamiljen kontakt med vännerna i Lesjöfors och Sören Stadell med sin fru Vivianne  blev både deras och våra vänner.

Den familjen åkte sedan till Grönland som missionärer. Georg och jag hade länge kontakt med dem via brev Så roligt att i dag få prata lite också om dem.

Så stor glädje, t.o.m. jag, kan ha av FB! Ska försöka komma tillrätta med det där som gjorde att vi kom i otakt FB och jag. Ärligt talat har jag en känsla av att jag var för snabb att trycka på en knapp.
Jag önskar att jag skulle vara lite smartare och veta vad jag gör när jag använder mig av det digitala!

Ja, så här rolig blev den här dagen med nya kontakten. Både i går och i dag har Sven varit här och grejat med sådant som inte jag klarat av efter inflyttningen. Rotmos och fläsklägg hade han också med till mej MUMS!

Måste berätta om onsdagen då vi här på Gillet, som stället heter, genom Gårdsrådet fick möjlighet att tillsammans äta SURSTRÖMMING. Jag blev så glad för numera orkar jag inte ordna sådana fester, som vi gjorde förr . Så gott och så roligt att få äta tillsammans med många med samma intresse för den sortens fisk.  Gårdsrådet hittar på trevliga saker för oss som bor här och jag säger ett varmt tack Kanske någon läser och kan ta åt sig lite beröm!

Nu säger jag GodNatt till er alla mina vänner! Sov Gott!.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar