onsdag 12 september 2018

Onsdag 12 september 2018. Intet nytt under solen.

Visst har dagen varit grå med blåst och regn. Har jag hört sägas. Dock är jag tacksam också för sådana dagar. Från killen som jag träffade på gatan i Kungsbacka och som flytt till Sverige och som jag blev FBvän med kom några rader.Svaren på mina korta frågor blir inte alltid upplysande men jag är glad att se att han ändå försöker att hitta ett och annat ord. Inga långa meningar .Vi håller kontakten och det gläder mig.

Det tar alltför lång tid för mig att "komma igång" på dagarna. I dag  och i går har synen varit sämre än vanligt. Detta med försämrad syn gör livet något komplicerat ska jag säga.  Visst såg mamma dåligt men jag förstod ej riktigt hur jobbigt det kan vara. Jag väntar på att få komma till Syncentralen för att eventuellt där få lite hjälpmedel.

Sven ringde. "Jag har  gjort druvjuice Jag kommer om en stund."
De har fått många druvor i år och finfina med så mycket sol. Han hade en stor påse bullar också så det blev fika på balkongen. Jag säger numera, som mamma sa:" Det där med bake, det har gått ifrån mig förstår du." Skönt nog bakar alla mina fyra barn, så mej går det ingen nöd på.

Ett kort besök av Tobias gjorde mig också glad.
Han ska i morgon åka till England med en kompis för att se en fotbollsmatch.
Jag är så glad att ungdomarna passar på att göra små utflykter till andra länder. Jag hejar på!
Det är så berikande även om det ej blir mer än några dagar.  De har ju också pengar att resa för när de bara har sig själva att försörja.

Lite mer glada nyheter fick jag också i dag.
Har tänkt på i dag hur tacksam jag är som får bo i detta land.  Påminner mig just nu sången som Levi Petrus skrev:" Svenska folk du borde tacka Gud för landet han dig gav"

Inte bra att vara inomhus en hel dag utan någon motion. Måste bli ändring på det!
I morgon blir det Färdtjänst till hårfrisörskan. Dit hade jag nära när jag bodde i villan.
Nu har jag nära till slottet och apoteket.
I dag har jag pratat med min trogna vän Lotta. Jag säger om henne som en liten elev sa till en  rektor , som jag känner. " Det känns så bra i hjärtat när man har pratat med dej."  Så känns det när man pratar med Lotta och det har det alltid gjort. Vi har varit vänner i många år.och jag är så tacksam för att Lotta och Hans är våra vänner och förebedjare!

Nu blir det sängen härnäst och jag önskar er alla GOD NATT! SOV GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar