söndag 9 september 2018

Den stora VALDAGEN 9 september 2018.

Visst hade jag tänkt fortsätta där jag avslutade min blogg i går
Dock är ju valdagen en så stor händelse så det vore fel att ej uppmärksamma den.
Någon Gudstjänst i TV såg jag inte till. Jag brukar annars se den.
 Sen frukost som vanligt. Grannarna åker på bröllopsresa i morgon bittida och jag har länge haft ett kuvert till dem innehållande en bröllopsgåva. I dag blev det av att överlämna den.
Ikväll plockade de ur det sista ur sitt kylskåp och kom in till mej med  så nu har jag både  Bollnäsfil, som jag flera dagar glömt att köpa och lite annat att förtära..

Fram på eftermiddagen var det dags att gå och rösta. Tänkte göra det i samband med ett mötesbesök i en liten församling i min närhet. Klockan fyra skulle mötet börja. Vid tretiden gick jag en kort promenad till Vallokalen! Ofattbart lång kö. Aldrig någonsin har jag sett en så lång kö i en vallokal.
 Mitt matematiska sinne övertygade mig om att nu fanns två ting att välja på. Stanna kvar och invänta min tur med påföljd att inte kunna deltaga i mötet.
Eller gå till mötet och använda väntetiden där med att tacka och be till Gud tillsammans  med vännerna och besöka Vallokalen på hemvägen.
Det valet var inte svårt. Hellre lyssna till sång och predikan än att stå i den långa kön.
På hemvägen gick jag åter till Vallokalen. Blev hälsad välkommen av en ung man och visad  vart jag skulle gå.
 Kön var borta.  Det där med att stå i kö har alltid varit en pina för mig. Nu vet ni det. Så klart var det ofrånkomligt i mina unga år i Stockholm, när jag skulle köpa tågbiljett i god tid före jul en viss dag för att åka hem till Figeholm för julfirande med familjen.
Men det var då det.
Snabbt var valet avklarat och jag hade (som jag brukar) några blanka valsedlar med hem.  Jag vet ej var de överblivna hamnar efter valet. Lagom stora till skrivning av kakrecept tycker jag.

En lite historia får avsluta bloggen. Jag hade kommit hem efter Valet,
Från den omtänksamma Linn i Växjö kom SMS:"Hej mormor, har du röstat i dag?"
Ibland grips jag av lust att spela teater som i barndomen.
Jag svarade:" Men är inte det nästa söndag?"
"Nej, det är i dag. Stänger kl 20. Ska ja be Tobias att köra dej?"

Det ville jag ju inte så jag svarade raskt:" FELÅÅÅT! Jag har inte haft chans att spela teater på länge." (Två gråtande ansikten.) "Jag har röstat!!!" 
" Hahahahahaha!!!!Jag älskar dej såååå mycket!  Hahahahaha! Du är så rolig mormor!"
" Du känner mej , Linn! " Eftersom vi skrev på iPhone så använde vi oss också av många hjärtan, som jag ej har på datorn där jag nu skriver.

I TV pågår valvakan. Jag tittar ej. Jag har gjort vad jag skulle och tids nog får jag veta!!!!
Sov Gott kära vänner! Ja det är lite rörigt vad gäller blogg och förhållandet till dagar och datum. Hav tröst! En vacker dag har jag fått ordning på tillvaron.
Till dess sjunger jag, som barnen sjöng när de var små: "Då sa den siste tappre Mohikanen:" Vilda Västern är ej som förut!" Eller något i den stilen.
Jag har dock siktet inställt på morgondagen!

Många har bedit för detta val, som av vissa kallas för "ödesval! Nu är det över och att be och prisa och tacka Gud för hans kärlek slutar vi aldrig med, "Hans kärlek är gränslös, hans nåd är oändlig!
Hans kraft ingen människa utforskat än. Ty av sina väldiga, eviga skatter han giver och giver och giver igen!" Sjung, ni som, kan och sov sedan gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar