tisdag 19 juli 2016

Tisdag 19 juli 2016. Trött dag, men innehållsrik! Börjar med Forntid idag också.

Öppnade dörren i morse och blev glad för solskenet!
Måste se till så något blir gjort i dag. Då är det vilsamt att skriva blogg. Ska se till att komma igenom år 1995 så fort som möjligt.
Orsdag 12 januari åkte vi bussen hem, Linn och jag. Lasse hämtar. Gör tårta till kvällen då jag åker till Elsemarie och grattar på 28årsdagen. Marylene och barnen där.

14 jan. lördag. Skulle ha julgransplundring men fick svår migrän och låg hela dagen.
15 jan. Fem böneämnen. Ralf och två gifta par, varav det ena har relationsproblem, fortfarande. Tacksam att det finns en Gud att be till. I mig själv kan jag inget göra.
17 jan. tisdag. Väninnan som är på väg att bli Jehovas Vittne ringer och berättar om nytt hon fått lära sig. Jag blir ledsen och försöker få henne på andra tankar. Hon är så fin. Hennes man också. Han menar att om hon mår bättre av detta så må hon anamma deras lära. Jag får tillbaka böcker hon fått av mej, men som ej passar in i Vittnenas religion och så det vanliga då vågar de inte läsa det.Eller för den delen FÅR inte. Där är ingen frihet. Tron på Jesus ger frihet. och där
 vill jag hålla mig.. Tyvärr skulle det med tiden visa sig att det hela fick ett dystert slut. Jag var djupt bedrövad. Jag är dock inte Gud och jag får lämna allt  till honom som ser längre och djupare än jag.

Gick samma dag till Emy, min ungdoms pastorsfru, som jag haft kontakt med alla år.Hämtade Linn vid öppna förskolan. Hon sitter i vagnen och säger lillgammalt: "Ja, tänk att du och jag ska gå hem till din lilla stuga! En pytteliten stund."
Dit kom också Kerstin ,Awad och deras fina hund Largo. Jag bjöd på middag.
I Japan har denna dag varit en stor jordbävning. 2000 människor döda!
18 jan.onsdag. Till Immanuelskyrkan på Bibelstudium och bön på fm. Buss till Ralf i Brickebacken senare. Lennart lunch innan dess.
19 jan.torsdag. En timmes samtal med Margit H. Elsemarie och barnen hos mig en stund. På kvällen är Lasse borta. Bara mamma duger denna kväll för båda två, så jag kan ej mycket göra för att underlätta.

20 jan. Fredag och  julgransplundringen som skulle ha avverkats för länge sedan. Kristin, Linn och Filip.Kerstin kom och var dansledare. Maria kom med min bil som hon haft till låns och nu lånade Kerstin den, tog snödäcken med sig så Awad skulle sätta på dem. Linn hämtades. Kristin stannade hos farmor.
21 jan.lördag. Britt A. och jag äter på Kinarestaurang. Sedan plockade jag bort julen, bakade tre rulltårtor till morgondagen, står det i boken. Kanske till Immanuelskyrkan.

22 jan. Söndag då det hände som inte FÅR hända. Vi hade varit i kyrkan. Elsemarie skjutsade mig hem. Jag skulle öppna dörren för att gå ur bilen. Handen fullständigt orkeslös. Skulle säga att jag ej kunde öppna men sluddrade så Elsemarie förstod att något hänt. Tog mig med hem, ringde akuten.
Fick veta att det kallas tiaatack ock brukar gå tillbaka mellan 2 minuter och 24 timmar.
Vad ingen då visste var att mitt vänstra öga tagit stryk. Något som jag långt senare upptäckte då jag vid ett tillfälle höll för andra ögat och upptäckte hur dålig synen var på vänster öga.
Min nuvarande läkare säger att om det varit i dag så skulle jag fått komma direkt när vi förstod att något hänt.
23 och 24 jan var jag på läkarbesök, men privat. Ralf kom iväg till Rockesholm för behandling några veckor. Ralf och jag bad i telefon innan han åkte. Socialen skjutsade.På kvällen såg jag på TV ungdomar som mår dåligt. Lagt mig kl 23.00 står det.
25 jan. Hindersmässan. Jag har ett jobb att sköta åt Svensk Direktreklam och ringer många samtal. Jag är sedan en tid anställd för att kontrollera att reklamen hamnar i folks brevlådor. Elsemarie bjuder Linn och mej på fika på Västerport. Stina krockade med sin bil i går. Bilen blev skrot men hon klarade sig med ett blåslaget knä.. Från denna dag till den 5 februari skrev jag ej i Dagboken.

I dag bakade jag bullar på förmiddagen och sedan har jag sovit mycket. Nu är klockan snart 22.00 och det är fortfarande 20 grader ute. I morgon ska det bli ännu varmare än i dag. Välkommen sommar!
Inget mer att berätta om dagen. Nu väntar sängen och snart sover jag. Natti, Natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar