söndag 17 juli 2016

Söndag 17 juli 2016. Datorn har kommit på bättre tankar och bär sig nu åt som tidigare. Halleluja!

Klockan är lite mer än 21.00 Nys avslutade jag ett långt telefonsamtal med min syster Stina. Som avslutning sa hon: "Har du skrivit någon blogg än?"  " Neej, jag skulle just göra det", blev mitt svar. "Jaha då går jag och lägger mej nu. Får väl läsa den i morgon då." Inget svar fick hon, lillasyster.
Själv passerade jag min säng och gick till den krångliga datorn för ett litet försök. Minsann, har den inte åter blivit normal? Nu ska det skrivas till klockan 22.15 då jag ska lyssna till P1. Känns bra att slippa sitta och trycka på en massa knappar om vilka jag intet vet om deras funktion men kanske, kanske passar det in någonstans.  Nu funkar alltså datorn och Göteborg behövs inte i kväll!! Sov gott Filip!

Den här helgen har det, efter ett antal år, varit återsamling av det läger som fick namnet Stråkfamiljen  som startade något av de första åren av 70-talet, fortsatte i 30 år och mycket vatten hann flyta under broarna dessa år . För Stråkfamiljens del betyder det omväxling av deltagare. Barnen som från början var med fortsatte upp i tonåren och vuxenålder att vara med. Några av de som var med i början finns ej längre kvar på jorden och nya deltagare har under åren kommit till. När jag via Facebook i dag ser vänner som är med denna helg så känner jag igen de flesta.

Jag avstod deltagande denna helg på grund av min höga ålder. Nu ska jag berätta om min dag här hemma.
Efter morgonkaffet lyssnade jag till "Hela kyrkan sjunger" på TV2. Därefter Gudstjänst med bra predikan från Västkusten. Efter det kom överraskande ett muslimskt inslag från den fest som firas vid Ramadans slut.
Överraskande hölls en regelrätt predikan av en Imam. Jag lyssnade och , även om inte Jesus predikades, så var det  just det Jesus lärde ut som predikan handlade om.
Kunde inte låta bli att tänka på Levi Petrus ( Pingströrelsens grundare i Sverige) när han sa att om han varit född i ett muslimskt land så hade han så klart varit muslim.
 Naturligtvis är jag tacksam för min relation med Jesus, det bästa jag har men tänk så dessa muslimska vänner, som praktiserar sin tro, (det finns sekulariserade muslimer precis som det finns sekulariserade kristna) verkligen får offra något för att leva som de blivit lärda.
Den muslimska predikanten talade med skärpa mot det onda som pågår och påtalade att det är ett Djävulens verk, som de icke skulle befatta sig med.

Jag såg på den stora skaran av lyssnande "bröder" och jag vet att var och en är älskad av Gud.Det inger hopp!

Så hände det att barnbarnet smsade och frågade om jag kunde bjuda på lunch efter jobbet som slutade vid 13-tiden.  Jag hade lovat min systerson Anders att åka med till USÖ och hälsa på min syster vid ungefär den tidpunkten och blev lite ställd. Muslimen hade strax innan talat och återgett Jesu ord " Jag var sjuk och ni besökte mig". Jag skrev "välkommen" till barnbarnet, bad en bön till Gud om hjälp att fixa det hela, ringde Anders, som var på marknadsnöje och ville åka lite senare. Halleluja, igen! Sms från Göteborg talade om att familjen Hallqvist skulle komma hem först i morgon. Då måste jag bort dit och vattna blommor.
När Kristin och jag ätit  och hon skulle cykla hem så tog vi sällskap till Hallqvists hus. Dit kom Anders, hämtade mig och vi fick en god stund tillsammans med IngaMaj, som tydligen hade fått en liten stroke(?) som föranlett inläggningen på sjukhuset. Hon var trött men fullt klar i huvudet.
Från sjukhuset skjutsade han mig hem. Se så bra allting klarades av. Tack Gud! Tror nog att IngaMaj får komma hem snart.

I Turkiet har 6.000 personer gripits för militärkuppen där och presidenten var inte nådig i sitt tal. Det ska bli hårda straff och avsättningar av chefer. Det har ryktats om att dödsstraff kan införas.
Folk på gatan är rädda för att regimen kommer att hårdna och någon sa att det nu är två läger och att risk för inbördeskrig kan uppstå.

I Nice i Frankrike sörjer de sina döda i det vansinnesdåd som dödade och skadade så många.    

Ser att klockan gått och nu är det dags för att lyssna på P1 så jag säger Godnatt för i kväl  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar