måndag 18 juli 2016

Måndag 18 juli 2016. Forntid direkt i kväll! Lite om dagen också.

År 1994 skulle vara avslutat trodde jag. När år 1995dagboken kom fram så var det där skrivet slutet på 1994. Så nu tar vi lite av det.Julafton var i stort sett avklarad. Midnattsgudstjänst i kapellet i Hovsta på julaftonskväll.
Juldagen fick jag besök av Gurli Holmer och jag bjöd på Rådjurssadel. Gjorde sällskap till OPkyrkan kl 18.Besök hos grannen till kl 24.00!!!
26 dec, Annandagen. Fredriks 23årsdag. Jag ber om beskydd för honom och en önskan om att vara hans förebedjare, står det i boken. Gratulerar honom. Ser TVgudstjänst i Hovsta.

27 dec. Linn och jag tog bussen till Elsa Nordenborg som hade paket till Linn, en tröja med Bamse- tryck, Filip en med en nalle. Kerstin, Awad och Largo kom på middag. Jag ringde till Annelie i Skövde.
31 dec. Nyårsafton. Häpnar när jag ser hur mycket jag orkade med på den tiden.Se bara!
Bakar tårta, Småpizzor, Frasrulle, Coccosdrömmar och Sockerskorpor.
Trött? inte! Klockan 18 fin Nyårsaftonsmiddag hos Elsemarie och Lasse tillsammans med Familjen Landh. Så här står det i boken."Kom hem strax före tolvslaget.Skönt att jag hann hem i år. Jag städade i källaren till klockan ett. Så var Nya året påbörjat!

Nyårsdagen med konserten från Wien har i alla år varit en fest.Alltid Schwarsvaldstårta till kaffet.
Elsemarie, Lasse och Filip i kyrkan på fm. Linn och jag ordnar med lunchen. Familjerna Landh och Hallqvist fick marinerad fläskkarre´.

2 jan. Middag hos Gurli Holmer.
3 jan.Jonas, Bernard och Kristin hos mej. Ser TV från Karlstad om Maria, Margit och Allan Magnussons dotter.
4 jan. Kristin , Linn och jag bakat pepparkakor.Lennart fick raggmunk till lunch.
Grannarna, Karin och Heino här på kvällen. Fick, som önskat. Stekt salt sill och potatis.
5 jan. Till Hovsta. Maria permanentat mitt hår. Susanne klippte och efter det åkte jag till Ralf, som är så dålig. Socialen vill att han ska få vård på Rockesholm.
7 Kristin och Linn hos mej i dag. Får telefon gällande ett gift par, där det börjat knaka i fogarna. Ber för dem.
8 jan.Söndag. Skjutsat hem Linn. Filip vill bara äta, inte sova så Elsemarie måste hela tiden vara med honom. Jag leker med Linn.  Får på eftermiddagen besök av Kerstin, Awad och Magnus, som äter kycklingmiddag här. Awad jobbar natt så Kerstin och Magnus sover här.
9 jan.Måndag. Lasse skjutsar Linn och mej till Hjortkvarn. Där stannar vi till torsdag 12 jan. då vi tar bussen hem. Tisdagen och onsdagen står det en del om, som bäst lämpar sig för att skriva separat och låta Linn, nu vuxen , få sig tillsänt. Högst intressant läsning för den som är intresserad av människor.

Det gifta paret, som jag lovat be för, har det besvärligt i sin relation och det gör mig ont om dem. Jag får telefon från ena parten emellanåt. Så mycket smärta!
Det blev en hel del det här men bloggen är ju i stället  för att jag skulle skriva mina memoarer så det är bara att gilla läget.

I dag kom Familjen Hallqvist åter från Göteborg. Jag har fikat med dem, tränat och handlat i Närbutiken och givit en sedel till den unga flicka som ibland sitter utanför butiken. Vi ler mot varandra och hon blir alltid så glad för slanten. Själv känner jag det inte bra. Önskar att de hade det så bra i sitt eget land så de kunde slippa sitta och tigga.

Nu ska jag avsluta med att än en gång säga:"GUD är god." Han ger bönesvar och jag är så tacksam för relationen med denne kärleksfulle Gud. Han är värd vår lovsång! Amen! Sov Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar