lördag 23 juli 2016

Fredag 22, lördag 23 juli 2016.Två verkliga sommardagar!


När man blir gammal kommer en del förändringar i släptåg.  Man hör sämre, ser sämre, har svårt att hålla balansen, allt går så sakta, tröttheten gör att mycket tid går åt till att vila.
Det är roligt att läsa i Bibeln, Gamla Testamentet i Predikaren 12. Där står det om ålderdomen. Slå upp och läs om hur träffande ålderdomen beskrivs!

Alla drabbas ej vid samma ålder. I går, fredag pratade jag med min 92-åriga bror. Han har dålig syn och nedsatt hörsel men det är så roligt att höra hans pigga stämma i telefon. Han fortsätter att simma 100 meter varje dag och trivs med tillvaron. Dagen i går var dock lite sorglig. Det var då 8 år sedan has fru Karin avled. "Det är lika tomt fortfarande",sa han. Jo,jag vet!

I går kväll gick jag ut i trädgården och plockade hallon. Nog syns det att jag inte är som förr. Många bär borde ha plockats tidigare innan de förtorkat. Får bli lite bättre på att plocka varje dag. Kriget mot åkervindan har försummats i år. Så är det.

Blommorna har nu kommit i kärran i alla fall. Inte lika fin som förra året men då var jag ute i tid och det fanns gott om petunior. Nu tog jag det som fanns och det blir nog bra efterhand.

Linn och Sebastian kör i dag med släpkärra sista flyttlasset från Malmö till Växjö.
På onsdag kommer Annelie och Markus med sitt första flyttlass från Malmö till Örebro.
Båda paren verkar vara nöjda med att lämna Malmö. Att det senare paret valt att återkomma till Örebro är något jag med glädje ser fram emot.

I dag, lördag har värmen varit lite för mycket för mej så några hallon blev ej plockade i dag.
Jag fick dock kärt besök av mitt yngsta barnbarn. Så roligt!
Jag är glad över att det är kväll och något svalare.  Jag missade Carolas Sommarprat i P1 klockan 13.00 så jag ska strax lyssna till reprisen klockan 22.00

I Onsdags hade jag besök av Stella och Cornelia med farföräldrar. Jag fick foto,som Maria tog men misslyckades att få det med i onsdags. Gör nu ett nytt försök.

I går dödades 9 personer i Mynchen och många skadades när en 18-årig kille sköt vilt omkring sig i ett köpcentra. Så fruktansvärt!

Nu Carola! Ha en bra kväll och Sov Gott när det är dags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar