söndag 24 juli 2016

Söndag 24 juli 2016. Neej, i kväll bör man inte sova! 25 grader klockan halv elva! Det Ni! Grillfest i Hovsta i kväll!

Dagen började med inbjudan till fika på Holmgatan. Först plockade jag hallon i 40 minuter. Mer orkade jag ej i värmen. Tog med bären till fikastunden.
Fick skjuts hem för att av Anna hämtas och via Centralen där Fredrik kom med tåg från spelningar någonstans i Sverige, åka till Hovsta. Där var det dukat för 12 personer och vankades mycket god mat, som alltid! Alla barn och barnbarn hemma utom Bernard och Lydia, som med sin tre barn i går åkte till Gotland där de bor i en liten stuga på en bondgård. Som jag i alla fall uppfattat det när jag hörde det berättas.

Sven och Maria lagar alltid god mat (gör förresten alla mina barn) och har bakom huset en fin uteplats som fortsätter i en ganska stor gräsmatta.. Allt inramat med många blommor i krukor och lådor, så välskötta så man kan bara stilla beskåda härligheten.Och njuta, behållande blomprakten för sin inre syn. Jag är glad för mina rosor som kommer år efter år.

Hallonplöckning är för mej ett stort nöje. I dag var det nog lite väl varmt. Ser också att jag borde ha varit ute tidigare för att plocka. Många är redan förstörda men hädanefter ska det skördas hallon  varje dag så jag tar vara på dem. Visst är de lite maskstungna men jag plockar ur de bästa och äter eller fryser in. De sämsta gör jag saft av.

De små flickorna, Stella och Cornelia, som  var här i onsdags blev fotograferade i dag också och jag ska nu skicka detta foto. Besök fick vi av en man som heter Lars, som varit på semester och nu kom för att hämta posten som hans syster Maria och Sven samlat in under bortavaron. Han ville gärna ha sitt foto med på bloggen. Det ville de små systrarna också. Roligt med sådana svar på förfrågan. Om det ej lyckas i kväll så lovar jag att det sker i nästa blogg. Jag tror inte att jag vet hur man får med mer än ett foto i varje blogg. Hahaha! Jag är trög till att lära.

En mycket varm och trevlig dag har tagit slut och jag ska sitta en stund i mörkret på altan och få lite svalka före sänggåendet. Sov Gott kära vänner!  Gud är god och trofast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar