tisdag 30 juni 2015

Måndag,Tisdag, 29, 30 juni 2015. Överraskningsdagar, båda två! Vilketliv jag lever!

Hönorna på leksaken pickar i sig av små. små bitar av Celias bulle och hon har roligt!
Tandläkarebesöket föregicks av en timmes ogräsborttagning. Någon frågade om jag orkade böja mig. Mitt svar var att det behövdes inte för ogräset, speciellt Kirskål, hade blivit så högt att jag ej behövde böja mig för att rycka bort det. Har kontakt med en firma som ska komma och hjälpa mig.
Min bosniske vän finns ej mer i landet. Jag saknar honom!
För ett par år sedan fick jag inte alls ont i ryggen av ogräsjobbet men nu märks skillnaden.

Tandläkaren ersatte de tänder han dragit bort, med nya. Plötsligt hade jag fler tänder när jag lämnade praktiken än jag hade när jag kom dit. Att det skulle ske i dag var en överraskning.Beroende på att jag ej "bryr" mig.
Väl hemma fick jag på min iPhon se ett meddelande från en kär vän, som jag ej hört av på väldigt länge. Rörd fällde jag några tårar och insåg sedan hur oerhört trött jag var. Sov ett par timmar.
Orkade ej så de frön som så läge väntat på att få komma i jorden. Fick telefonsamtal om kaffegäster tisdag och onsdag.Planerade för morgondagen i trädgården. Lämnade ut en vindruvsplanta till en vän som skulle plantera den i sin koloniträdgård.

Plötsligt händer det! Elsemarie ringde. "Mamma, i morgon vill jag riktigt känna att semestern börjar. Jag kommer och hämtar dej klockan 10 och så ska vi ha en fin dag tillsammans. En överraskning!!!"

Hoppsan! Visst var jag gift med hennes pappa och visst vet jag hur road han var av att bjuda på överraskningar och visst vet jag att likheten finns där! Men ändå! Vänta nu! Måste tänka.

Jag skulle ju få följa med Sven till Maxi och Plantagen och lilla Celia skulle ju bjuda på 2årstårta, kl.
 halv fem, efter dagis. Inga problem! Klockan tre skulle vi vara hemma igen.
 Jag skulle vara finklädd. Vita långbyxor, den blå nya T-shirten, som hon köpte till mej i New York. Vita koftan med rutor, som hon också köpt åt mig,

 Nu visade det sig att denna kofta ej fanns bland de framplockade sommarkläderna.Jag letade och bad till Gud, som jag brukar.Som jag tidigare nämnt så är Gud faktiskt lite busig med sina barn ibland och just som jag skulle ta ett annat plagg så tyckte jag att jag skulle ta ännu en titt i en garderob. Joodå! Under en annan tröja hängde den.  Berättade skrattande för Elsemarie om mitt samtal med Gud. Inget nytt för henne efter alla år tillsammans!

Så var vi på väg mot, för min del, okänt mål.
Vädret perfekt. Lagom varmt.
Vintrosa, Tysslinge,Frösvidal,Garphyttan, "Tant Grön", Stortorp, Norrbyås,Sjökrogen i Katrinelund.
Första anhalten "Tant Grön" var en upplevelse! SÅ många blommor och så mycket annat fint. Konstigt att jag aldrig tidigare varit där! Vi fikade i solen, köpte lite blommor, pratade och njöt.
På vägen dit passerade vi Frösvidal. Jag tog flera foton men tyvärr klarar jag bara av att skicka ett i taget. Ska lära mig hur man skickar fler samtidigt.

På Sjökrogen, Katrinelund hade Elsemarie beställt "Gösburgare" med kaffe och jordgubbspaj till efterrätt. Vid Hjälmarens strand satt vi och beskådade vackra svanar och en underbar utsikt medan vi åt av det goda, som bjöds.

Väl hemma kom lilla Celia och bjöd på tårta tillsammans med sin pappa som hämtat henne på Dagis.
Så mysiga de är de små tvååringarna! Nu har jag träffat tre av dem på bara några dagar.

Ja så blev det i kväll en liten reseskildring . Vilken underbar dag vi fick! Ett minne för livet! Nu ska jag sova och vakna skapligt tidigt för i morgon får jag besök av en ny bekantskap, vars namn jag glömt. Hon är ganska nyinflyttad i stan och bor inte så långt härifrån. Hon ringde häromdagen, sedan hon träffat Elsemarie när de varit ute på promenad med sina hundar, som är av samma "sort". Hon är i min ålder och blev inbjuden hit. Ska bli roligt!

Sov Gott, vänner! Gud är både rolig och god och kärleksfull och ger oss goda gåvor.
I morgon ska det bli högsommarvärme säger TV.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar