måndag 8 juni 2015

Måndag 8 juni 2015.Matgäst, Träning, besök, och lite mer. Kort blogg omdagen.

Dessa vita blommor lånar en bit av trottoaren  en  liten tid.
Matgästen kom. Isak fick sin promenad.Jag fick skjuts till träningen. Besök av son och sonhustru. De senare hade fisk med sig. Härligt! Så roligt att de nu har tid att mitt på blanka dagen titta in en stund.

Efter detta tog jag promenad till IngaMaj. På hemväg gick jag till brevlådan en bra bit därifrån. Jag hade rullatorn med mig och gick hemåt med så långa, raska steg som jag nu för tiden kan åstadkomma. Alltför raska, tydligen för plötsligt var det som om jag blev tom i huvudet (mer än vanligt), och orkeslös. Jag stannade en stund och började sedan gå sakta, sakta och det blev då bättre.
Nu har jag städat upp i köket och pratat i telefon och ska snart gå till nattens vila.

Kanske att träningen och den långa promenaden blev lite väl mycket så jag tror att jag kan somna tidigt utan att känna att jag gör något fel med det.

I morgon bittida kommer en god vän, invandrare, som jag träffar ibland, för kaffe och en pratstund.

Andra planer för morgondagen är att tvätta altanräcket, skölja, låta torka och sedan dränka in med olja , om det finns i garaget. Skulle vara roligt att städa altan klart för när sol och värme kommer så vill jag kunna bjuda både mig själv och andra på kaffe där. Goda bullar finns i frysen.

Det var kul det här, att fantisera och samtidigt ha vetskap om att det nog finns lite av luftslott inbakat där. Lika bra att fortsätta fantasierna, eftersom jag mår bra av dem.
Rensa ogräs, plantera inköpta blommor i balkonglådor och krukor, så grönsaker och ringblommor, sätta potatis. Allt detta innan veckans slut. Förutom tandläkaren på onsdag och ett möte på torsdag.

Sådärja! Nu var det sagt. Det ligger något magiskt i ord som är uttalade.  Spännande att se hur det går!.  Egentligen beror det på om jag är trött eller inte. Det kan växla från dag till dag.
I dag har jag flera gånger upprepat ett ord från Jesaja kap.40 vers 29 " Han giver den trötte ny kraft och förökar den maktlöses styrka..Hur jag kunde veta att det står i Jesaja? Hittade det efter sökande i
"Biblisk Ordbok" som Georg och jag fick i avskedspresent av söndagsskollärarna i Korskyrkan, Stockholm då vi år 1951 flyttade till Kil i Värmland. En underbar present som varit till hjälp många gånger.

Nu säger jag GodNatt. Det känns perfekt i tid. Jag upprepar för mig själv på nytt orden jag nyss citerade och när en önskan  om att det INTE ska blåsa i morgon!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar